Site icon Dijital Tekerlek

2022 Subaru WRX bu yaz için test ediliyor

2022 Subaru WRX

Herkesin merakla beklediği ve sevenlerinin bir hayli çok olduğu 2022 Subaru WRX modeli test görüntüleri ile bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Marka Dünya Ralli Şampiyonası ile bağlarını uzun bir süre önce kesmişti. Fakat üretime yakın spesifikasyonlar ile test edilen modelin imaj olarak Ralli tarafından ilham Aldığı düşünülmekte.

2022 Subaru WRX teknik özellikleri

Marka modelin performansı için turbo şarjlı Boxer bir motor kullanmayı planlamakta. Ancak yeni model 2.0 litrelik, 264 beygir güç ve 350Nm tork değeri ile gelmesi beklenmekte. WRX STI tarafında ise 2.5 litrelik motor ile daha yüksek performans sunması beklenmekte. Şuan bu motor STI modelinde 306 beygir güce ve 393 Nm tork değerine sahip.

Elbette modelde meşhur Subaru dört çeker çekiş sistemi yer almakta. Bununla birlikte şanzıman tarafında ise otomatik veya altı ileri manuel şanzıman seçenekleri ile sunulması beklenmekte. Ayrıca WRX STI için gelişmiş sürücü kontrollü merkez diferansiyelinin yer alması beklenmekte.

2022 Subaru WRX tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit ise daha şık ve daha fütüristik bir tasarım hazırlanmakta. Bununla birlikte sonraki WRX tasarımının Subaru tarafının 2018 Tokyo Motor Show’da tanıtılan Viziv konseptinden ilham alması beklenmekte.

Sızan görsellere göz attığımız vakit ise turbo şarjlı motorun soğutulması adına düşünülen tasarım detaylarını görebilmekteyiz. Ayrıca derin ızgara ve kalın ön tampon, kamuflaj altında oldukça belirgin. Bununla birlikte derin yan etekler modelin performans potansiyeline göndermeler de bulunmakta.

Arka kısıma geldiğimiz vakit ise WRX tarafının dört çıkışlı egzozu, aerodinamik performans iyileştirmeler için yer alan bagaj kenar spoiler parçası yer almakta.

Ayrıca modele arka taraftan baktığımız vakit geniş bir arka iz barındıran genişlemekte olan arka tekerlek kemeri oldukça hoş görünmekte.

Son olarak 2022 Subaru WRX modelinin bu yaz üretime hazır hale gelmesi beklenmekte.

Otomobil markalarının amblemlerinin hikayesi

Exit mobile version