Site icon Dijital Tekerlek

2022 Smart SUV modeli tanıtılacak! İki marka ortak üretiyor!

2022 Smart SUV modeli tanıtılacak! İki marka ortak üretiyor! 11

Smart, Geely tarafından geliştirilen yeni elektrikli platformu kullanarak ilk SUV modelini 2022 yılında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Daimler ve Volvo sahibi Geely’nin 2020 başlarında başladıkları yeni bazı ortaklıklar ardından duyurulan ilk araç Smart markası altında geliyor.

Çin pazarı göz önüne alınarak Çin’de geliştirilecek olan model Euro NCAP güvenlik puanlarının da hedeflendiğini unutmayalım. Bu sayede modelin Avrupa pazarlarında da etkili olabileceği düşünülüyor.

2022 Smart SUV modeli kompakt olarak kalacak olsa da markanın ilk B segmenti aracı olması da muhtemel. Daimler ve Geely  ortak girişimi olan Smart markası , “Premium elektrikli araçlar” kategorisine odaklanarak B segmenti pazarına girmeyi düşündükleri doğrulandı. Böylece, Yeni Smart Elektrikli SUV, Peugeot e-2008 ve DS3 Crossback E-Tense ile rakip olacak.

Yeni Smart modelinin, Geely markasının geliştirdiği SEA platformu üzerinde geliştirilmesi bekleniyor. SEA platformu oldukça ölçeklendirilebilir olarak geliştirilmiş. A segmenti araçlardan tutunda E segmenti araçlara kadar çeşitli araçlar için uygun olduğu söyleniyor.

SEA platformu özellikleri

Temel özellikleri açıklanmayan, ancak en büyük  ve en gelişmiş haliyle SEA platformu, kablosuz güncellemeler, yeni nesil otonom sürüş destek teknolojileri ile birlikte 700 kilometreden fazla menzilli araçları destekleyebilecek.

Smart markasının yeni SUV modelinin B segmenti içerisinde yer alacağını düşünerek menzili konusunda 321 kilometrelik bir menzil kullanıcılarına sunması muhtemel.

Toyota Corolla Cross SUV versiyonu tanıtıldı!

Exit mobile version