Site icon Dijital Tekerlek

2022 Renault Megane E-Tech Electric prototipleri yollarda

2022 Renault Megane E-Tech Electric prototipleri yollarda 14

Renault tarafının yeni 2022 Renault Megane E-Tech Electric modelinin ilk resmi görüntüleri yayınlandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Renault tarafında ilk olarak geçtiğimiz Ekim ayında tanıtılan model; markanın C segmentinde tamamen elektrikli olan ilk modeli olacak. Marka konseptin yaklaşmakta olan üretim versiyonunun ilk tanıtım resimlerini yayınladı. Bununla birlikte marka; modelin tasarım açısında benzer kalacağını belirtti.

2022 Renault Megane E-Tech Electric tasarımı

Yeni paylaşılan resmi görseller ile birlikte modelin tasarımının büyük bir kısmı gözler önüne seriliyor. Modelin tasarımında ilk dikkat çeken detayların; yükseltilen süspansiyonları, arka lamba çubuğu ve alaşımlı jantları olduğunu belirtmek gerek.

Modelin genel olarak tasarımının ilk tanıtıldığı konsepte sadık kaldığını belirtmek gerek. Bununla birlikte modelde yer alan kaplamanın altında kanat girişlerine ve C şeklindeki gündüz farlara yer verilmekte. Ayrıca crossover’ın C sütununa doğru bel kısmında da aynı vuruş yer alıyor.

Modelin boyutlarına bakacak olursak; model 4210 milimetre uzunluğa, 1800 milimetre genişliğe ve 1505 milimetre yüksekliğe sahip. Bununla birlikte modelin Captur crossover modeli ile benzer bir ayak izine sahip olduğunu belirtmek gerek.

İç tarafa bakacak olursak eğer; Renault tarafı modelde L şeklinde bir bilgi-eğlence sistemi kullanıcıya sunmakta. Bununla birlikte kurulum geniş bir dijital gösterge grubuna da sahip. Ayrıca ekranın altında yer alan saklama alanı oldukça kullanışlı görünüyor.

2022 Renault Megane E-Tech Electric teknik özellikleri

Modelin platform tarafında Nissan Ariya SUV modelinde gördüğümüz; CMF-EV plaformu yer alıyor. Model bünyesinde 60 kWh pil paketine ve 215 beygir güç üretebilen elektrik motoruna sahip olacak. Ayrıca bu elektrik motoru modele 300 Nm tork değeri de sunabilecek.

Renault CEO’su De Meo tarafından gelen açıklamaya göre; modelin 0-100 km/s hızlanma süresinin sekiz saniyeden daha kısa olacağı da bilinenler arasında yer alıyor.

Megane E-Tech Electric modeli menzil tarafında ise kullanıcılara 450 kilometreye kadar menzil sunabilecek. Bununla birlikte model AC üç fazlı uyumluluğa sahip bir şarj istasyonundan 7kW değerinde şarjı mümkün kılacak. Fakat Renault tarafından açıklanan şarj süresi elektrikli Megane modelinin maksimum 130 kW DC’de hızlı şarj olduğunda 30 dakikalık şarj ile 200 kilometre menzil sunabileceğini belirtiyor.

Son olarak modelin başlangıç fiyatının 35.000 Sterlin seviyesinde olması bekleniyor. Fakat bu fiyatın opsiyon listesi ile 40.000 Sterlin seviyesine çıkması da oldukça yüksek ihtimal.

“Tesla Model S Plaid+ modelinin üretimi durduruldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version