Site icon Dijital Tekerlek

2022 Renault Kangoo E-Tech satışa hazır

Renault yeni 2022 Renault Kangoo E-Tech modeli ile elektrikli ürün gamını genişletiyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Citroen e-Berlingo ve Peugeot e-Partner gibi modeller ile yanmalı versiyonların yanı sıra elektrikli olarak da rekabet etmek isteyen Renault elektrikli Kangoo modelinin geliştirilmesinde sona geliyor.

2022 Renault Kangoo E-Tech teknik özellikleri

Yanmalı motora sahip versiyonları ile yıllardır oldukça sevilen model; elektrikli versiyonu ile gelecekte de pazar rekabeti içerisinde bulunmayı hedefliyor. Bununla birlikte model 121 beygir gücündeki tek elektrikli motordan güç alıyor. Taban boyunca yerleştirilen 45kWh değerindeki bataryası; hem menzil tarafında hem de ağırlık merkezinin iyileştirilmesi ile yol tutuşunu da geliştiriyor. Ayrıca sahip olduğu batarya itibari ile model 300 kilometrelik bir menzile sahip.

80kW DC hızlı şarj desteği ile yalnızca 30 dakikalık şarj ile 170 kilometrelik bir sürüş menzili kullanıcılara sunuluyor. Üç fazlı 11kW’lık şarj cihazıyla yüzde 15 değerinden tam şarja yaklaşık dört saatte ulaşabiliyor. Bununla birlikte 7.4kW ev tipi şarj cihazı ile altı saat gibi bir sürede tamamen şarj olabiliyor. Ayrıca modelde bulunan üç kademeli rejeneratif fren sistemi ile modelin sürüş esnasında kendi kendine şarj olması da sağlanabiliyor.

2022 Renault Kangoo E-Tech Boyutları

Model iki farklı dingil mesafesi seçeneğine sahip. Standart modelde 3,9 metreküp alan ile 600 kilogramlık taşıma kapasitesi kullanıcılara sunuluyor. Uzun versiyonda ise bu değerler 4,9 metreküp ile 800 kilogramlık taşıma kapasitesine yükseliyor. Bununla birlikte her iki versiyonun da aynı altyapıya sahip olduğunu belirtmek gerekiyor.

Son olarak ilk etapta İngiltere ve Avrupa pazarında satışa sunulacak olan modelin; ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı ile ilgili herhangi bir bilgi mevcut değil.

“MG Avrupa pazarında satışlarını ikiye katlamayı başardı”

Exit mobile version