Site icon Dijital Tekerlek

2022 Range Rover Sport SVR Ultimate Edition karşımızda

Yeni 2022 Land Rover Range Rover Sport SVR Ultimate Edition, uzun bir aradan sonra tekrardan burada ve inanılmayacak kadar uzun bir isim ve yüksek fiyat etiketi taşımasının yanı sıra, tasarımı ve teknik özellikleri ile de göz dolduruyor.

Yeni 2022 Range Rover Sport SVR Ultimate Edition teknik özellikleri

Standart Range Rover Sport SVR gibi, yeni Ultimate Edition modeli de 567 beygir güç ve 700 Nm tork geliştiren süperşarjlı 5.0 litrelik V8 motordan güç alıyor. Land Rover, bu motorla birlikte SUV’un 0’dan 100 kilometre hıza yaklaşık 4,5 saniyelik bir sürede çıktığını ifade ediyor. Bunun yanı sıra SUV’un 283km/s’lik bir azami hız değeri de bulunuyor. Motor, sürüşü dört tekerleğe de gönderen sekiz ileri otomatik şanzımanla eşleştirildi. 2.377 kilogram ağırlığındaki SUV, teknik özelliklerinin yanı sıra tasarımı ile de dikkat çekiyor.

Yeni 2022 Range Rover Sport SVR Ultimate Edition tasarımı

Range Rover Sport SVR Ultimate Edition alıcıları, SV Bespoke ekibi tarafından geliştirilen, karıştırılmış katı cam pulları içeren üç yeni boya rengi de dahil olmak üzere bir dizi özel renk kombinasyonu arasından seçim yapabilme imkanına sahip olacak. Tüm modellerde siyah kontrastlı bir tavan, ayna kapakları, ön ızgara ve diğer ayrıntılar bulunur.

Land Rover‘ın özel araç operasyonları ekibi, Ultimate özel baskısını, kaput ve bagaj kapağı üzerindeki tırtıllı “Range Rover” siyah yazısı ve yan ön çamurluk süslemelerinde de görülen beyaz kenarlarla tamamlanan süslü kaplamalarla şımarttı. SUV, gövde renginde bir karbon fiber kaputa sahip ve beş ayrı kollu tasarıma ve arkasında siyah fren kaliperlerine sahip 22 inç dövme jantlar ile birlikte görünümüne sportiflik katıyor. Daha önce bahsedilen narvik siyah tonu yan ayna kapaklarında, ön ızgaralarda ve diğer alanlarda da yer alıyor.

Kapıları açtığınızda, muhtemelen ilk fark edeceğiniz şey, B sütunlarında rozetli SV Bespoke krom parçalar olacak ve size bunun sıradan bir Range Rover Sport olmadığını hatırlatacak. Ultimate, içinde Ebony ve Cirrus temasının, kabartmalı SVR logolarını gururla taşıyan Windsor deri kaplı performans koltuklarıyla birlikte geldiği, aydınlatmalı basamak plakaları ve siyah eloksallı metal vites değiştirme kanatçıkları ile birlikte sunulacak.

Yeni SUV, bu Eylül ayında şirketin Blenheim Sarayı‘ndaki Salon Privé‘deki gösteri standında resmi olarak görücüye çıkacak. Range Rover’ın dikkat çekici SUV’si, 123 bin 900 pound’dan başlayan fiyat etiketiyle birlikte satışa sunulacak.

“2021 Range Rover Velar teknolojik anlamda güncelleniyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version