Site icon Dijital Tekerlek

2022 Range Rover resmi olarak tanıtıldı!

Yeni nesil 2022 Range Rover yapılan etkileyici lansman ile bu gece resmi olarak tanıtıldı. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Özel röportajlar eşliğinde gerçekleşen lansman ile büyük bir merakla beklenen yeni nesil Range Rover tanıtıldı. Bununla birlikte Londra’da gerçekleşen lansman tüm dünya tarafından anlık olarak büyük bir merakla takip edildi. Beşinci jenerasyonuna kavuşan model 50 yıl içerisinde yaptığı gibi, yeni geliştirmeleri ile oldukça heyecan verici görünüyor.

2022 Range Rover teknik özellikleri

Model MLA-Flex platformu üzerine inşa ediliyor. Yeni platformu ile model güç aktarma organları tarafında da oldukça farklı opsiyonlara sahip. Giriş seviyesinde bizleri 3.0 litrelik V6 motor bekliyor. Bununla birlikte model 395 beygir güç, 550Nm tork üretebiliyor. Bu benzinli motor aracılığıyla modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 6 saniyeden daha kısa sürüyor.

Dizel motor seçeneklerine baktığımızda ise kullanıcılara; 3.0 litrelik V6 motor sunuluyor. Bu motor ile model, 296 ve 345 beygirlik iki farklı seçeneğe kavuşuyor. Ayrıca modelin dizel motoru ile 650Nm tork değerine sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Elektrikli gelecekte kendine yer edinmek isteyen modelin belki de en belirgin dönüşümü beşinci jenerasyonda görülüyor. Yeni nesil modelde bir çok hibrit seçeneğinin kullanıcılara sunulması hedefleniyor.

Plug-in hibrit tarafında da seçeneklere sahip olan model; 38.2 kWh değerindeki dahili bataryası ile saf elektrik gücü ile 100 kilometre yol kat edebiliyor. Bununla birlikte P440e ve P510e olarak isimlendirilen versiyonlar ile marka; 105kW gücündeki elektrikli motor ile 3.0 litrelik V6 motoru aynı güç aktarım sistemi üzerinde birleştiriyor. Bu hibrit güç sayesinde P510e versiyonunun, 0-100 km/s hızlanma süresinin 5.6 saniye seviyesinde olduğunu da özellikle belirtiliyor. Ayrıca tamamen beklenen tamamen elektrikli Range Rover için marka, 2024 yılını işaret ediyor.

P530 tarafında ise herhangi bir elektrik desteği bulunmuyor. Model çift turbolu V8 motor ile kullanıcılara sunuluyor.

Teknolojik detaylar

Yeni Mercedes-Benz S-Serisi tarafında gördüğümüz dönen arka tekerlek teknolojisi ilk kez beşinci jenerasyon ile modele dahil ediliyor. Bununla birlikte modelin sahip olduğu sensörler, kameralar ve sürüş destek sistemleri oldukça iyi seviyede. Ayrıca modelin koltuk başlıkları ve tekerleklerde bulunan sensörler ile birlikte çalışan aktif gürültü engelleyici bir sisteme sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Amazon Alexa sesli asistan ile modelin bir çok fonksiyonu direkt sesli olarak kontrol edilebiliyor. Bununla birlikte lansman içerisinde; mobil aplikasyon ile uzaktan bir çok özelliğin kontrolünün de mümkün olduğu özellikle belirtiliyor.

2022 Range Rover tasarımı

Tasarım tarafında “Less is more” felsefesi ile geliştirilen model oldukça sade fakat geleceğe uzanan bir tasarıma sahip. Bununla birlikte güncel modellerde görmeye alıştığımız keskin hatlar yeni Range Rover için geçerli değil. Bahsettiğimiz bu keskinliği en fazla modelin omuzlarında görebiliyoruz. Onun haricinde model oldukça sade bir genel tasarım çizgisine sahip.

Ön tarafa baktığımız vakit oldukça özel olan farlar ile yenilenen ızgaranın uyumu dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte ön tarafın alt kısmına kameralar ve sensörler olduça güzel bir şekilde yerleştiriliyor. Bu sayede modelin ön tarafı oldukça bütün bir görünüme kavuşuyor.

Arka tarafa baktığımızda dikey olan stoplar ile yeni orta panelde yer alan sinyaller yepyeni bir görünümü bizlere sunabiliyor. Ayrıca modelin genel anlamda kompleks bir mühendislik ile sade tasarıma ulaştığı da özellikle belirtiliyor.

İç yaşam alanı

Dış tarafta olduğu gibi iç tarafta da oldukça sade bir tasarıma sahip olan model; eşsiz bir iç dizayna sahip. Bununla birlikte modelin yeni şasi ile uzayan boyutlarının iç yaşam alanına etkisi gözle görülür biçimde fark edilebiliyor. 7 kişilik bir kuruluma sahip olan modelin; üçüncü sıra için dahi, yeterli bir diz mesafesi sunabildiği iddia ediliyor.

Model iç tarafta sahip olduğu genişlik ile 725 litrelik bir bagaj hacmine sahip. Bununla birlikte iki parça olarak açılan kapak önceki nesillerde olduğu gibi oldukça işlevsel.

Minimalist tasarımı ile Tesla tarafını anımsatan kabin tasarımında kullanıcılara; 13.1″ boyutunda bir multimedya ekranı sunuluyor. Bununla birlikte gösterge paneli tarafında ise, 13.7″ boyutunda dijital gösterge paneli mevcut.

“2023 Corvette Z06 modelinin lansmanı gerçekleşti!

Exit mobile version