Site icon Dijital Tekerlek

2022 Range Rover plug-in hibrit yol testlerine başlıyor

Land Rover tarafında beşinci nesil 2022 Range Rover modelinin plug-in hibrit varyantı test esnasında kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Land Rover tarafının mühendisleri ve test sürücüleri modelin yoldaki duruşunu test etmek amacıyla testlere başladı. Bununla birlikte modelin prototipinin sıcak ülkelerde test edilmesi de gözlerden kaçmadı. Ayrıca test halinde görülen prototip, plug-in hibrit güç aktarma organına sahip.

2022 Range Rover plug-in hibrit ve MLA platformu

Yeni Range Rover modelinin Jaguar Land Rover tarafının; pandemi ve çip sıkıntısını aşması konusunda oldukça önemli bir yere sahip. Bununla birlikte modelde ilk olarak kullanacak olan yeni MLA platformu oldukça önemli bir yere sahip. Ayrıca bu platform markanın tam elektrifikasyona doğru ilerlemesi yönünde oldukça önemli bir adım.

MLA platformuna dayanan yeni Range Rover modelleri; çok çeşitli yanmalı ve elektrikli motorlar ile sunulmaya devam edecek. Bununla birlikte model temelde her seçeneği bir çeşit elektrikli destek ile sunmayı planlıyor. Ayrıca tüm modeller akıllı yeni mimari sayesinde aynı montaj hattında monte edilebilecek.

Plug-in hibrit versiyonlar söz konusu olduğu için yeni modelin güç aktarma organları ile ilgili herhangi bir bilgi henüz mevcut değil. Bununla birlikte belirtmek gerekir ki Range Rover PHEV P400e modeli 398 beygir güce sahip. Ayrıca model saf elektrikli olarak 30 kilometrelik bir menzili kullanıcıya sunabiliyor.

Kamuflajlı dahi olsa modele bakıldığında model genel duruş itibariyle mevcut modelde oldukça çok benziyor. Fakat modelin Velar modelinde gördüğümüz oval etkilere de sahip olduğunu özellikle belirtmek gerek. Bununla birlikte modelin standart ve uzun dingil mesafesi olmak üzere iki farklı versiyon ile birlikte sunulacağı şimdiden onaylandı.

Son olarak 2022 Range Rover plug-in hibrit varyantı hakkında resmi bilgilere markanın; 2022 yılının başlarında yapmayı planladığı resmi tanıtım ile ulaşabileceğiz.

“2021 Mazda 2, 113 beygir güç üretebiliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version