Site icon Dijital Tekerlek

2022 Ram ProMaster yeni teknoloji ile çıkıyor

Makyajlı bir ticari minibüs haberlerinin çoğumuz için heyecan yaratması pek olası değil, ancak 2022 Ram ProMaster Cargo Van ve ProMaster Window Van gibi araçlar toplumda hayati bir rol oynuyor. Maliyetleri nispeten düşük tutarken, malzemeleri ve insanları bir yerden başka bir yere götürmek için ideal bir yol. Ram, 2022 ProMaster modelleri için Ford Transit gibi önemli rakiplere karşı güçlü kalmasını sağlamak için bazı önemli yükseltmeler yaptı.

Avrupa’da, Fiat Ducato / Peugeot Boxer / Citroën Jumper / Opel Movano olarak karşımıza çıkan model, Amerika Birleşik Devletleri’nde Ram ProMaster olarak adlandırılıyor. Yeni Van, 2022 model yılı ile bir güncelleme alıyor ve ticari araç serisine oldukça önemli değişiklikler getiriyor.

2022 Ram ProMaster teknik özellikleri

Yeni bir model yılına geçiş ile birlikte Ram ProMaster, eski altı vitesli kutunun yerini alacak ve yakıt ekonomisini %9 oranında iyileştirecek dokuz vitesli bir otomatik şanzımanı (ProMaster City’den) getiriyor. Aynı 3.6 litrelik Pentastar V6 motor, 280 beygir gücü ve 364 Nm tork üretiyor. Arkadan çekişli Ford Transit’in aksine, Ram ProMaster’ın motoru gücü ön aksa gönderir.

Yeni Van, artık anahtarsız giriş ile birlikte bir basmalı çalıştırma düğmesine sahip olduğundan, motoru çalıştırmak artık fiziksel bir anahtar gerektirmiyor. Ayrıca elektrikli park frenine ve değişken miktarlarda direksiyon yardımı sağlayan elektrikli kremayer ve pinyonlu hidrolik direksiyonu bulunuyor.

2022 Ram ProMaster, standart ve mevcut güvenlik teknolojilerinden, önden çarpışma uyarısı, uyuşukluk algılama, trafik işareti tanıma ve yan rüzgar asistanı gibi özellikleri kapsıyor.

Mevcut sürücü yardımı özellikleri arasında uyarlanabilir hız sabitleyici, şeritte kalma yardımı, ön park sensörleri ve yeni bir 360 derecelik çevre görüş kamerası sistemi yer alıyor. Aktif sürüş yardımı özelliği, minibüsün şeridinde kalmasına yardımcı oluyor.

2022 Ram ProMaster tasarımı

ProMaster’ın her türlü müşteriye uyacak çoklu konfigürasyonları bulunuyor ve buna kargo minibüsü için yeni bir Crew Van Paketi dahildir. Bu paket, sabit polikarbonat pencerelerin yanı sıra üç yolcu alabilen ikinci bir sıra ekler. Mürettebat Van Paketi, altı farklı yüksek tavanlı kargo Van modeliyle uyumludur.

İçeride ise Ram, bir minibüs için bazı harika teknoloji ve güvenlik özellikleri sunuyor. Çok daha lüks Stellantis ürünlerinde de sunulan Uconnect 5 bilgi-eğlence sistemi, önceki sürümden beş kat daha hızlı ve bir Wi-Fi hotspot, kablosuz Apple CarPlay/Android Auto, Bluetooth ve bir Alexa araç içi asistanı bulunuyor. 3.5 inçlik gösterge, 7 inçlik dokunmatik ekranla tamamlanıyo, ancak kablosuz telefon şarjı gibi 7 inçlik bir sürücü bilgi ekranı ve 10 inçlik geniş bir dokunmatik ekran da opsiyonel olarak sunuluyor. Her zaman ticari minibüslerle ilişkilendirilmeyen diğer yeniliklerin arasında mevcut bir deri kaplı direksiyon simidi, yeni bir telematik modülü ve bir düğmeli elektrikli park freni yer alıyor.

2022 Ram ProMaster için fiyatlandırma henüz otomobil üreticisi tarafından paylaşılmadı ancak yeni van 2021’in dördüncü çeyreğinde bayilere ulaşacak.

Bunun yanı sıra gelen büyük haber şu ki Ram, elektrikli bir ProMaster’ın 2023 yılında geleceğini onayladı ancak bu modelin teknik detayları henüz paylaşılmadı. 45.000 doların altında başlayan yeni Ford E-Transit ile rekabet edeceği düşünülüyor.

“2021 BMW 4 Serisi fiyat listesi ve teknik özellikleri” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version