Site icon Dijital Tekerlek

2022 Porsche Taycan eski rengi, yeni teknolojisiyle karşımızda

Elektrikli otomobil denince akıllara ilk sıralarda gelmeyi başaran Porsche tarafının; 2022 Porsche Taycan modeli yeni renk seçenekleri ve aldığı geliştirmeler ile bizlerle. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Aldığı güncellemeler ile birlikte; Eylül ayında satışa sunulması planlanan Porsche Taycan, bir kez daha dikkatleri çekmeyi başardı. Bununla birlikte Alman otomobil üreticisinin oldukça sevilen EV modeli; gelecekte ikonik bir EV model olmak adına oldukça dikkatli bir şekilde geliştirilmeye devam ediliyor.

2022 Porsche Taycan yeni renk seçenekleri

964.nesil Porsche 911 modeli ile birlikte gösterilen ve palete eklenen yeni renk seçenekleri şu şekilde; Moonlight Blue Metallic, Acid Green, Rubystar Red, Riviera Blue ve Viola Metallic. Bununla birlikte bu renklerin dahil olduğu 65 renge daha sahip olan Paint To Sample sistemi de ayrıca tanıtıldı.

Müşterilerin istedikleri renge 6228 Sterlin ek ücret ve altı aylık bekleme süresi ile sunabilen marka, birinci sınıf Paint To Sample Plus renk paletini de kullanıcılara sunacak.

Teknolojik geliştirmeler

Artık Taycan modeli daha iyi termal yönetim ve şarj desteğine sahip elektrikli güç aktarma organlarını bünyesinde barındırıyor. Bununla birlikte otomobil daha erken bir şekilde hızlı şarja izin verirken; daha yüksek bir şarj seviyesi ile şarjda beklenmesi gereken toplam süreyi de kısaltıyor. Ayrıca otomobilin daha iyi akü sıcaklık regülasyonuna sahip olması için; elektrikli bileşenlerden aşırı ısıyı toplayabilen bir sistem de modelde mevcut.

Model artık Uzaktan Park Yardım seçeneğine de sahip. Bu sistem ile birlikte direksiyon başında sürücü olmadan otomobil kendi kendine park işlevini gerçekleştirebiliyor. Bununla birlikte model park edilen alandan da bu sistem sayesinde kendi kendine çıkış yapabiliyor. Ayrıca kullanıcılar bu sistemi aracın içerisinden etkinleştirebilirken, aynı kontrolleri akıllı bir telefon aracılığıyla da gerçekleştirebiliyor.

Son olarak 2022 Porsche Taycan modelinde Voice Pilot sesli asistanı da güncellendi. Bununla birlikte model verilen sesli talimatları daha iyi bir şekilde anlama yetisini kazanıyor. Ayrıca güncellenen modelin fiyat tarafında büyük bir değişiklik beklenmiyor. Başlangıç fiyatının 72.850 Sterlin seviyesine yakın bir noktadan devam etmesi bekleniyor.

“2022 Mercedes-Benz Citan modeli resmi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version