Site icon Dijital Tekerlek

2022 Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid görüntülendi

2022 Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid çok ufak kamuflaj detayları ile kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2017 yılında piyasaya sürülen Cayenne modelinin güçlü versiyonu olan model Amerika’nın Colorado eyaletinde test halindeyken görüntülendi. Görüntüler ile modelin bir çok tasarımsal detayı resmi lansman öncesinde gözler önüne serildi.

2022 Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid tasarımı

Standart Cayenne modeline göre daha sportif bir ön tampona sahip olan model ön taraftan oldukça agresif bir tasarıma sahip. Bununla birlikte oldukça geniş olan ızgarası ile modelin ön tasarımı tamamlanıyor. Farların kamuflajla sarılı olmasına rağmen, modelin farlarının yuvarlak bir tasarıma sahip olması gözlerden kaçmıyor. Ayrıca modelin ön kısmında oldukça sportif olan ön tamponu, dar kıvrımlı motor kaputuyla direkt olarak birleştiren bir tasarım mevcut.

Arka tarafa baktığımızda daha derli toplu olan ve daha bütün görünen arka difüzör bizleri bekliyor. Bununla birlikte arka taraftan modelin daha geniş göründüğünü belirtmek gerek. Ayrıca modelin fren tarafına baktığımızda ise, Asit Yeşile boyanan fren kaliperleri; bir Porsche klasiği niteliğinde.

İç yaşam alanı

İç tarafın görüntülerine baktığımızda; tek sıra geçiş düğmeleri, büyük hacimli kadran ve basitleştirilen orta konsol dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte standart modelin vites topuzu yerine; en son 911’de gördüğümüz kısa vites topuzu bizleri bekliyor.

Güncel modelde olduğu gibi bilgi eğlence sistemi tarafında; 12.3″ boyutunda dokunmatik ekran ile kontrol edilen; PCM 6.0 bilgi-eğlence sistemi bizleri bekliyor. Bu sistem sayesinde model bağlantılı akıllı uydu navigasyonuna, ‘doğal’ ses kontrolüne, Android Auto’ya ve Apple CarPlay desteğine sahip.

2022 Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid teknik özellikleri

Porsche tarafının en güçlü SUV’si olan modelin 671 beygir güce, 770Nm tork değerine sahip olan elektrik destekli; 4.0 litrelik çift turboşarjlı V8 motora sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte modelin güç aktarma organlarını; Panamera Turbo S E-Hybrid tarafından ödünç alması beklentiler arasında yer alıyor.

Son olarak, modelin; makyajlı Cayenne Coupe modeli ile birlikte 2022 yılının başlarında tanıtılması bekleniyor.

“Otomobilinizin doktoru olabileceğiniz 10 öneri”

Exit mobile version