Site icon Dijital Tekerlek

2022 Porsche 911 GT3 RS yeniden ürün grubunda!

992 nesil 2022 Porsche 911 GT3 RS resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

911 serisini taçlandırmaya devam eden Porsche en agresif 911 GT3 RS modelini resmi olarak tanıttı. Birçok otomobil severin dikkatini çekmeyi başaran model, İngiltere pazarında 178.500 Sterlinden başlayan fiyatlarla kullanıcılara sunuluyor.

2022 Porsche 911 GT3 RS teknik özellikleri

Yeni tanıtılan model aerodinamik paketi ile sportif duruşunu vurgulamaya devam ediyor. Bununla birlikte modelin motor tarafında doğal emişli 4.0 litrelik benzinli motor bizleri bekliyor. Bu motor ile beraber otomobil 518 beygir güç üretirken, 100 km/s hıza 3.2 saniyede ulaşabiliyor. Yedi vitesli PDK çift kavramalı otomatik şanzımana sahip olan model elbette arkadan çeker çekiş sistemine sahip. Ayrıca otomobilin azami hızının 296 km/s seviyesinde olduğunu belirtmek gerekiyor.

Kullanılan karbonfiber parçalar ile yalnızca 1450 kilogram ağırlığında olan otomobil; 277 km/s hıza ulaştığında aerodinamik tasarımı ile beraber 860 kilogramlık yere basma kuvveti oluşturabiliyor. Bu değerin bir önceki modele göre neredeyse iki kat olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Uzatılan kontrol kolları ve salıncakları ile 29 mm daha geniş olan otomobilin ön çift salıncakları optimize edilen hava akışı için gözyaşı şeklindeki profillere sahip. Bununla birlikte bu detaylar otomobilin 40 kilograma kadar bastırma kuvvetine destek olabiliyor.

Fren sistemi tarafında normaş GT3 modelinden daha güçlü frenlere sahip olan modelde ön diskler 408 mm çapında. Altı tekerlek içinde daha büyük pistonlara sahip olan otomobil, 380 milimetrelik diskleri kullanmaya devam ediyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak otomobil ile karbon kompozit frenler ön tarafta 410 mm, arka tarafta ise 390 mm boyutunda sunuluyor.

Tasarım detayları

Ön tamponda bulunan ön ayırıcı sayesinde otomobil havayı ön köşelerine yönlendiren yan kanatlarla birleştirebiliyor. Ön tekerlek davlumbazlarının panjurlar ve tekerleklerin arkasındaki hava girişleri sayesinde otomobilin üzerindeki basınç kolaylıkla yönlendirilebiliyor.

İç yaşam alanında iki kişilik bir oturuma sahip olan model, Race-Tex döşeme kombinasyonunu kullanıyor. Bununla birlikte çelik tekerlekli kafes, yangın söndürücü ve sürücü koltuğu için altı noktalı emniyet kemerine sahip olan Clubsport ücretsiz olarak kullanıcılara sunuluyor.

“En güçlü Honda Civic Type R tanıtıldı!”

Exit mobile version