Site icon Dijital Tekerlek

2022 Polestar 3 elektrikli SUV gösteriliyor

2022 Polestar 3 elektrikli SUV modelinin gelecek sene yapılacak küresel lansman öncesinde teaser görüntüsü yayınlanıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2025 yılına kadar yeni üç modeli ile büyüme planlarını doğrulayan marka; Polestar 3 modelinin üretim gövdesine ilişkin teaser görüntüsünü paylaşıyor. Bununla birlikte SUV gövdesinde modelin Precept konseptinde gördüğümüz birkaç tasarım detayına sahip olması dikkatlerden kaçmadı.

2022 Polestar 3 detayları

Modelin tasarımına baktığımız vakit; T-şekilli farlar ve eğimli motor kaputu dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte markanın genel tasarım dilinin Volvo tarafından ayrım yaratması amaçlanıyor. Mode yeni nesil Volvo XC90 tarafında gördüğümüz SPA2 platformu üzerine inşa ediliyor. Bu ortak nokta ile Polestar 3 modeli de XC90 gibi markanın Güney Karolina fabrikasında üretilecek.

Polestar, üç yeni pazara üç yeni model ile girme planı ile hedeflenen büyümenin gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Bu büyüme hedefi ise 2025 yılına kadar üretimi 10 kat arttırmak yönünde.

Yeni SPA2 platformu, SPA1 platformunun geliştirilmiş hali olarak düşünülebilir. Bununla birlikte SPA2 platformu S60 ve V60’ın yanı sıra daha büyük S90 ve V90 modellerinin temelini oluşturmayı amaçlıyor. Ayrıca marka daha küçük modeller içinde CMA platformunu kullanabiliyor.

Son olarak Polestar tamamen elektrikli güç aktarma organlarının yanı sıra; Android Automotive isimli Google tarafından geliştirilen bilgi-eğlence sistemini de kullanıcılara sunacak.

“Lexus ROV konsept arabası ile hidrojen yakıtın potansiyeli araştırılıyor”

Exit mobile version