Site icon Dijital Tekerlek

2022 Peugeot 408 Sedan Çin’de tanıtıldı!

2022 Peugeot 408 Sedan, yeni nesli ile beraber markanın güncel tasarım diline kavuşuyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Peugeot tarafında geçtiğimiz haftalarda tanıtılan 408 crossover fastback modeline ek olarak; halihazırda Çin pazarında satılan 408 Sedan modeli yeni nesli ile beraber dikkatleri çekmeyi başardı. İlk olarak 2014 yılında tanıtılan ilk versiyonunun ardından 2018 yılında makyajlanan otomobil, yeni versiyonu ile beraber tamamıyla güncellendi.

2022 Peugeot 408 Sedan tasarımı

Tasarım itibariyle Peugeot tarafının oldukça sevilen detaylarına kavuşan otomobil, 4750 milimetre uzunluğa, 2730 milimetre dingil mesafesine sahip. Ön kısma baktığımız vakit neredeyse hepimizin aklına yeni 308 modelinin geldiğini söylemek mümkün. Bununla birlikte karakteristik DRL dişleri ile beraber yeniden tasarlanan 408 Sedan; ızgara tarafında da modern desenlerini Peugeot amblemi ile tamamlıyor. Ayrıca sahte tampon girişleri ile beraber otomobilin oldukça sportif bir görünüme sahip olduğunu da söylemek mümkün.

Arka tarafa baktığımızda ise 508 modelinde gördüğümüz siyah şerit ile birbirine bağlanan ince LED arka stoplar bizleri bekliyor. Bununla birlikte bagaj kapağına entegre olan spoyler ve tampon bir önceki nesle göre çok daha belirgin.

Jant ve renk tarafında ise bizleri; yeni bir renk yelpazesi ile beraber önceki nesilde kullanılan jantlara oldukça benzeyen jantlar bizleri bekliyor.

Kabinde oldukça sevilen iCocpit tasarımına kavuşan model, 12″ dijital gösterge paneli ve 10″ boyutundaki bilgi-eğlence sisteminin kontrolü sağlanan ekran ile beraber oldukça teknolojik bir iç yaşam alanına sahip.

2022 Peugeot 408 Sedan teknik özellikleri

Otomobil motor tarafında 1.6 litrelik turbo benzinli bir motora sahip. Bu sayede otomobil 170 beygir güç, 250Nm tork üretebiliyor. Otomobilin gücü ise yola 6 ileri vitesli çift kavramalı şanzıman ile aktarılıyor. Model sahip olduğu platform itibariyle motor seçeneği tarafında Avrupa pazarında gördüğümüz PHEV motor seçeneklerine sahip olmayacak.

Exit mobile version