Site icon Dijital Tekerlek

2022 Peugeot 4008 beklenmedik tasarımı ile rekabete hazır

2022 Peugeot 4008, 308 hatchback ve 3008 crossover arasındaki boşluğu doldurmak için ürün gamına katılmaya hazır. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Peugeot, Renault Arkana, Kia Sportage ve Volkswagen T-Roc gibi modeller ile rekabet etmek adına; 4008 modelini geliştirmeye devam ediyor. Bununla birlikte yoğun kamuflaj ile görüntülenen modelin coupe formu dikkatleri çekmeyi başarıyor.

2022 Peugeot 4008 tasarımı

2022 Peugeot 4008, sahip olduğu coupe formu ile beraber halka açık olan yollarda testlerine devam ediyor. Geleneksel coupe, sedan ve SUV modellerinin etkisiyle beraber tasarlanan model, Citroen C5X modelinde gördüğümüz EMP2 mimarisi üzerine inşa ediliyor. Boyut olarak Citroen C5X modeline yakın boyutlarda olan modelin elektrikli versiyonları ile Hyundai Ioniq 5 ve Volvo C40 modelleri ile rekabet etmesi bekleniyor.

Fransız otomobil üreticisinin ürün gamına yeni dahil olan model, 308 tabanlı bir coupe SUV geliştirme planlarının hemen ardından testlerine başlıyor. Yoğun kamuflajı nedeniyle tasarımsal anlamda br çok detayın görülmesi mümkün değil. Ancak modelin mevcut Peugeot modelleri ile aynı felsefe ile geliştirileceğini söylemek mümkün. Çünkü modelin genel tasarımında keskin köşeleri ve açılı farları direkt olarak fark edilebiliyor.

Teknik özellikleri belli mi?

Modelin teknik tarafta sahip olduğu platform itibariyle plug-in hibrit ve saf yanmalı güç aktarma organlarına sahip olması mümkün. Bununla birlikte test esnasında görüntülenen modelin şarj portuna benzer bir girişe sahip olması da plug-in hibrit veya elektrikli bir kurulumu destekleyebiliyor. Aynı platforma sahip olan Peugeot 308 modelinde gördüğümüz; 1.5 litrelik dizel ve 1.2 litrelik benzinli motorlarında 4008 modelinde kullanılması oldukça yüksek ihtimal. Ayrıca markanın 2030 yılına kadar tamamen elektrikli hale gelme planı ile beraber 4008 modelininde tamamen elektrikli olarak kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Exit mobile version