Site icon Dijital Tekerlek

2022 Opel Astra Türkiye’ye geliyor!

2022 Opel Astra Türkiye'ye geliyor! 4

Birkaç ay önce dünya lansmanı gerçekleşen 2022 Opel Astra hatchback modeli ülkemize geliyor. Opel Türkiye’nin açıklamasına göre 2022 yılının ilk yarısında göreceğimiz kompakt Astra modelinin detaylarına beraber göz atalım.

Üretimine başlandığı 1991 yılından bu yana 30 yılı geride bırakan Opel Astra, 15 milyondan fazla satış adedine ulaşmış durumda. Opel CEO’su Uwe Hochgeschurtz ve Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp’un katılımıyla tüm dünyaya tanıtılan yeni Astra oldukça dikkat çekti.

Opel CEO’su yaptığı açıklamada “Mükemmel bir otomobil. Yeni Astra, Opel’in kompakt sınıf tarihinde heyecan verici yeni bir sayfa açacak. Aynı modeli ilk kez hem batarya elektrikli hem de şarj edilebilir hibrit olarak sunacağız. Yeni Astra ve Astra-e’nin iyi bir izlenim bırakacağına ve birçok yeni müşteriyi markaya çekeceğine eminim” dedi.

Liverpool Teknik Direktörü Klopp ise yeni Astra hakkında “Kamuflajlı bir Astra Plug-in Hybrid kullanma şansım oldu. Gerçekten çok etkileyici. Sessiz ama güçlü. Yol tutuşu neredeyse bir spor otomobil gibi. Ayrıca tasarımı iddialı, yenilikçi ve yaratıcı. Tebrikler Opel” açıklamasını yaptı.

2022 Opel Astra tasarımı

Altıncı nesil Opel Astra, markanın yeni tasarım anlayışıyla tamamen yeniden tasarlanmış. Opel’in marka yüzü olma niteliğini taşıyan model, gereksiz unsurlardan arındırılarak şeffaf ve gergin ir tasarıma bürünmüş. Daha önce sadece üst segment otomobillerde gördüğümüz bazı özellikler yeni Astra ile kompakt ve orta sınıfa da entegre edilmiş. Örneğin Opel Insignia’da yer alan uyarlanabilir Intelli-Lux LED Pixel Far teknolojisi Astra modelinde de yerini almış.

Tamamen sade ve yenilikçi iç mekanı dış tasarımı ile karşımıza çıkan altıncı nesil Astra, iç mekanında da sınıfında lider olmaya yönelik hamleler ile karşımıza çıkıyor. Tamamen dijital Pure Panel göstergeler yeni Astra’nın iç mekanını oldukça şık gösteriyor. Tamamen dokunmatik bilgi eğlence sistemi de daha sezgisel bir deneyim sunuyor.

Yeni Astra ilk etapta şarj edilebilir hibrit motoru ile satışa sunulacak. 2023 yılında ise tamamen elektrikli olarak üretilmesi planlanan Astra, benzinli ve dizel motor seçenekleri ile de satışta olacak.

2022 Opel Astra plug-in hibrit güç seçeneğiyle tanıtıldı

Exit mobile version