Site icon Dijital Tekerlek

2022 Opel Astra plug-in hibrit güç seçeneğiyle tanıtıldı

Yepyeni sekizinci nesil Opel Astra modeli plug-in hibrit seçeneğiyle İngiltere’de resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İngiltere pazarında Vauxhall Astra ismiyle satılan ve ülkemizde oldukça sevilen Opel Astra modelinin sekizinci nesli resmi olarak tanıtıldı. Bununla birlikte belirtmek gerekir ki; Vauxhall ve Opel arasında ki tek fark Vauxhall tarafının amblemi ve sağdan direksiyonlu olması. Zaten geçmişe baktığımız da da General Motors bünyesinde yer alan iki firma 1957 yılına kadar donanım ve motor tarafında farklılıklara sahipti. Fakat 1957 yılından sonra iki firma arasında ki fark yukarıda belirttiğimiz gibi amblem ve sağdan direksiyonlu olmasından ibaret kaldı.

Opel Astra teknik özellikleri

Vauxhall tarafı Astra modelinin bazı ayrıntılarını doğruladı. Bununla birlikte marka, modelin en güçlü plug-in hibrit seçeneğinin 222 beygir gücünde olacağını söyledi. Bu haber modelin platform tarafında ortağı olan Peugeot 308 hatchback modelinde gördüğümüz; 1.6 litrelik plug-in hibrit sistemi modelde göreceğimiz anlamına geliyor. Ayrıca modelin Stellantis EMP2 mimarisine dayanacağını da belirtmek gerek.

Modelin saf elektrik gücüyle birlikte 49 kilometre menzile sahip olması bekleniyor. Ayrıca model ile sunulan PHEV sistemi standart olarak sekiz vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilecek.

Motor seçenekleri olarak kullanıcılara; 1.2 litrelik benzinli ve 1.5 litrelik dizel motor seçenekleri de sunulacak. Bununla birlikte 1.2 litrelik benzinli motor 108 ve 128 beygirlik versiyonlara sahip olacak. Ayrıca bu motor seçenekleri ile birlikte şanzıman tarafında standart olarak altı vitesli manuel şanzıman sunulacak.

Opel Astra tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit akıllara, Mokka modelinin tasarım detayları geliyor diyebiliriz. Bununla birlikte modelin iki tonlu renk seçeneğine sahip olması da güzel haber. Far tarafında model Vauxhall’ın en yeni Intelli-Lux LED Pixel birimlerine sahip. Bu farlar 168 LED elemana sahip. Ayrıca bu farlar, zorlu yolları aydınlatmak ve karşı tarafı rahatsız etmemek adına otomatik olarak çalışabiliyor.

İç tasarıma baktığımız vakit; tamamen değişen iç alan bizleri bekliyor. Bununla birlikte marka modele Pure Panel dijital kokpit kurulumunu gerçekleştirmiş vaziyette. Bu sayede modelde Apple CarPlay ve Android Auto desteği de mevcut.

Önceden fiziksel düğmelere sahip olan gösterge paneli yerine artık klima ve havalandırma sistemi gibi kontroller bilgi-eğlence ekranı aracılığıyla yapılabiliyor. Ayrıca bu kurulum yeni bir direksiyon simidi ile tamamlandı.

Sürüş destek sistemleri boyutları

Model için sürücü asistanı teknolojisi oldukça önemli bir yere sahip. Çünkü ilerleyen teknoloji ile birlikte kullanıcılar daha rahat ve daha güvenli kullanacakları otomobillere yönelmekteler. Bunun farkında olan Vauxhall tarafı modele bir çok sürüş destek sistemini ekledi. Bununla birlikte modelde ön cama monte edilen çok işlevli kameranın yanı sıra, temel sürücü yardımlarını ve sürüş yardım işlevlerini desteklemek adına otomobilin gövdesi etrafında dört adet daha kamera mevcut. Ayrıca ön ve arkada beş adet radar sensörü ve ultrasonik sensör modelde yer alıyor.

Bu ekipmanlar sayesinde model Intelli-Drive sistemine veri göndererek kullanıcıya yarı otonom sürüş desteğini sunabiliyor. Ayrıca modelde 360 derecelik park kamerası, trafik işareti tanıma, arka çapraz trafik uyarısı ve aktif şerit konumlandırma gibi desteklerde mevcut.

Boyutları

Model 4374 milimetre uzunluğa, 1860 milimetre genişliğe sahip. Bununla birlikte modelin dingil mesafesi önceki modele göre 13 milimetre artarak 2675 milimetre seviyesinde. Ayrıca model 422 litre bagaj hacmine sahip.

Son olarak sekizinci nesil Astra modelinin yaklaşık 22.000 Sterlin seviyesinden satışa çıkması bekleniyor. Ayrıca il teslimatların gelecek yılın başlarında gerçekleşmesi planlanıyor.

“Lamborghini Aventador LP Ultimae resmi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version