Site icon Dijital Tekerlek

2022 Opel Astra Sports Tourer modeli tanıtıldı

2022 Opel Astra Sports Tourer, hatchback versiyona oldukça benzeyen tasarımıyla tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Geçtiğimiz haftalarda Fransa’da yapılan etkinlik ile tanıtılan Peugeot 308 Station Wagon modelinin ardından gözler, Alman rakibi Opel Astra modeline dikilmişti. Yakın zamanda yenilenen Astra modelinin station wagon olarak nasıl bir tasarıma sahip olacağı büyük bir merak konusuydu.

2022 Opel Astra Sports Tourer tasarımı

Tasarım tarafına baktığımızda oldukça keskin olan LED farlar ile markanın Vizör ön ucu ilk etapta dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor. Bununla birlikte ön taraftan büyük ölçüde hatchback versiyona benzeyen modelin arka tarafına geldiğimizde, elbette uzayan bir tavan çizgisi bizleri bekliyor. Bu tavan çizgisi ile genişleyen bagaj ise 608 litre seviyesine yükseliyor. Ayrıca koltukların katlanması halinde bu alan 1.634 litreye kadar artabiliyor. Fakat plug-in hibrit versiyonun tercih edilmesi halinde; zeminin altına monte edilen akü nedeniyle bagaj hacmi 548 litre seviyesine düşüyor. Plug-in hibrit versiyonda koltuklar kapandığında ise 1.574 litrelik bir hacim kullanıma sunuluyor.

İç yaşam alanı

İç tarafa baktığımızda; 10″ boyutunda olan dijital gösterge paneli bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelin bilgi-eğlence ekranı tarafında ise 10″ boyutunda olan dokunmatik bir ekran mevcut. Bu kurulum ile modelin, Apple CarPlay ve Android Auto desteğine de sahip olduğunu belirtmek gerekiyor.

Ergonomik açıdan oldukça başarılı olan ultra ergonomik koltuklar ile model uzun yolculuklarda dahi kullanıcılara maksimum konfor sağlamayı amaçlıyor.

2022 Opel Astra Sports Tourer teknik özellikleri

Motor seçenekleri hatchback versiyonda gördüklerimizle birebir aynı. Yani model 1.2 litrelik benzinli motor ile iki farklı versiyona sahip. Bununla birlikte model; 110 beygir güç, 205 Nm tork ve 130 beygir güç, 230 Nm tork seçeneklerine sahip.

Dizel tarafında bulunan 1.5 litrelik turbo dizel motor seçeneğiyle ise model 130 beygir güç, 300 Nm tork değeri üretebiliyor. Bununla birlikte dizel tarafında 1.6 litrelik turbo motor ile kombine edilen bir PHEV kurulumu da kullanıcılara sunuluyor. Bu kuruluma sahip versiyonlar ise 180 beygir güce, 360 Nm tork değerine sahip.

Model şanzıman tarafında altı ileri manuel şanzıman ile standart olarak sunuluyor. Fakat daha güçlü versiyonlar ve isteğe bağlı olarak sekiz ileri otomatik şanzıman seçeneği de modelde mevcut.

“Yeni amiral gemisi: Genesis G90”

Exit mobile version