Site icon Dijital Tekerlek

2022 Opel Astra ilk kez görüntülendi

2022 Opel Astra ilk kez görüntülendi 8

Opel tarafında uzun süredir beklenen yeni 2022 Opel Astra ilk kez görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Opel Astra modelinin bu yıl içerisinde resmi olarak tanıtılması bekleniyor. Bununla birlikte modelin ortaya çıkmadan önceki ilk resmi teaser görüntüleri yayınlandı. Bu görseller modelin yeni ve cesur tasarım dilini gözler önüne seriyor.

2022 Opel Astra tasarımı

Yayınlanan görseller ile modelin sahip olduğu matris LED farlar göz alıcı görünüyor. Bununla birlikte bu farlar; 2018 GT X Experimental Concept’te görülen Vizor ön ucunu çevreleyen benzer bir tasarıma sahip.

Görsellerde arka tarafta yer alan Astra yazısı; VW Golf, Ford Focus ve SEAT Leon’a benzer şekilde modelin adını bagaj kapağının ortasında gururla taşımakta.

Kabinin içerisine göz attığımız vakit bizleri; çift ekranlı bir kurulum bekliyor. Bu kurulum içerisinde 10″ boyutunda dokunmatik ekran ve 12″ boyutunda tamamen dijital gösterge paneline sahip olan Mokka modelini akıllara getiriyor. Ayrıca bu ekranlar Crossover modelde olduğu gibi merkezi ekran sürücüye doğru hafifçe eğiliyor ve altında hızlı erişim adına bazı geleneksel düğmelere sahip.

Modelin direksiyon simidine baktığımız vakit yeni Mokka modelinde kullanılan direksiyona göre; daha süslü bir direksiyon simidi bizleri bekliyor.

Teknik özellikleri belli mi?

Modelin teknik özellikleri ile ilgili henüz resmi bir bilgi mevcut değil. Fakat Astra’nın pazardaki 30 yılının sonunda ilk kez elektrikli bir versiyonun geleceği doğrulandı. Bununla birlikte modelin platform tarafında Peugeot 308 tarafında gördüğümüz EMP2 platformunu kullanacak.

Plug-in hibrit Astra modelinin geleneksel turbo şarjlı 1.2 litre, üç silindirli benzinli motora ve altı vitesli manuel veya sekiz vitesli otomatik şanzıman seçeneğine sahip olması bekleniyor. Ayrıca bir diğer beklenti modelin 1.5 litrelik dizel bir motor seçeneğinin de mevcut olacağı.

Son olarak 2022 Opel Astra modelinin yakında tanıtılması bekleniyor. Resmi lansmanın Almanya’nın Rüsselsheim kentindeki üretim merkezinde yapılması beklentiler arasında.

“Yeni Bugatti Chiron Super Sport sonunda piyasaya sürüldü” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version