Site icon Dijital Tekerlek

2022 Mercedes EQV elektrikli karavan yollara hazır

2022 Mercedes EQV, Sortimo Walter Rüegg PLC ile karavan olarak yollara çıkmaya hazır hale geliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İsviçreli şirket Sortimo Walter Rüegg PLC tarafından geliştirilen dönüştürme paketi ile birlikte elektrikli EQV karavanı resmen bizlerle. Öncesinde Citan ve Sprinter modelleri için karavan dönüşümleri geliştiren Sortimo; bu kez EQV üzerinde çalışıyor.

2022 Mercedes EQV teknik özellikleri

Mercedes’in elektrikli minibüsünü mobil yaşam gereksinimlerine göre dönüşümünü sağlayan Sortimo tarafı modele; özel yapım bir yatak, açılır bir çatı ve lavabo, gazlı ocak ve buzdolabı içeren bir mutfak kurulumu ile çok sayıda depolama alanı kazandırıyor. Bununla birlikte ek ekipmanlar, elektrik menzili üzerindeki etkiyi en aza indirmek adına mümkün olduğunca hafif olacak şekilde tasarlanmakta. Ayrıca kullanıcılara yerleşik cihazlara güç sağlamak için iki adet 400W güneş paneli opsiyonu da sunuluyor. Modelde arka iç aydınlatma, renkli camlar, entegre USB bağlantı noktaları ve döner ön koltuk gibi detaylarında bulunduğunu belirtmek gerekiyor.

Model, 236 ila 363 kilometre menzile ulaşmasını sağlayan 60kWh veya 90kWh değerindeki piller ile sipariş edilebiliyor. Bununla birlikte karavana eklenen parçalar nedeniyle menzilde yaşanan kayıp eklenen özelliklere karşın normal karşılanıyor. EQV hem uzun hem de 230 milimetre ekstra daha uzun olan bir gövde seçeneğine de sahip.

İç yaşam alanında 10″ boyutundaki bilgi-eğlence ekranı, Mercedes MBUX sistemi ile donatılıyor. Bununla birlikte modelin kullanımını kolaylaştıran geri görüş kamerası, ambiyans aydınlatması, elektrikli sürgülü kapılar ve LED farlar gibi özellikler modelde mevcut. Ayrıca modelin yüksek özellikli versiyonlarında; akıllı telefon entegrasyonu, havalı süspansiyon ve Burmester Stereo Ses Sistemi gibi özelliklerde kullanıcılara sunuluyor.

Hyundai 2022 yılına büyük hedeflerle giriyor

Exit mobile version