Site icon Dijital Tekerlek

2022 Mercedes EQS fütüristik iç mekanı duyuruldu

2022 Mercedes EQS fütüristik iç mekanı duyuruldu 26

Mercedes-Benz tarafının iç mekan adına geleceği gibi görülen 2022 Mercedes EQS iç mekanı duyuruldu. Detayların tamamına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Model tanıtılan ilk EQ modeli olmamasına rağmen amiral gemisi sınıfında yer aldığı için; şirketin sahip olduğu lüks ve en yüksek teknolojiyi kullanıcıya sunması beklenmekte.

Stuttgart’taki tasarımcılar sürücü ve yolcular için tamamen yeni bir iç tasarım sunmakta. Bu sayede benzersiz bir deneyim kullanıcıları beklemekte.

Yeni MBUX Hyperscreen özellikleri nasıl ?

Yeni MBUX Hyperscreen gösterge panelleri dayanıklı cam altında konumlandırılmakta. Ayrıca belirtmek gerekir ki bu sistem 8 CPU çekirdeği, 24 GB RAM gibi teknik verilere sahip.

Marka, MBUX Hyperscreen’in ötesinde, EQS’nin görsel, işitsel, koku alma ve dokunsal olmak üzere neredeyse tüm duyulara deneyim sunmayı hedeflemekte. Bununla birlikte model iç mekanın havasını temizlemekte kullanılan Yüksek Verimli Hava (HEPA) filtresiyle birlikte gelmekte. Ayrıca Air-Balance Paketinin bir parçası olan No.6 Mood Linen isimli aktif kokuya sahip.

Dokunsal algı açısından ise MBUX Hyperscreen hem merkez hem de yolcu ekranlarında kuvvet geri bildirimi kullanan dokunsal bir sisteme sahip. Bununla birlikte dokunmatik ekran yüzeylerinin altında somut bir titreşim bulunmakta.

İç dizaynda ise bizleri 15 hoparlörlü Burmester surround ses sistemi yer almakta. Ayrıca ses konusunda model ayrıca dinamik sürüş keyfini iç tarafa oldukça güzel yansıtmakta.

Son olarak 2022 Mercedes EQS modelinin önümüzdeki Ağustos ayında Avrupa’da piyasaya sürülmesi planlanmakta.

“Formula 1 2021 sezonu bugün Bahreyn GP’si ile başladı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version