Site icon Dijital Tekerlek

2022 Mercedes EQE modeli Nurburgring’de görüntülendi

2022 Mercedes EQE modeli Nurburgring'de görüntülendi 14

Mercedes tarafının merakla beklenen 2022 Mercedes EQE modeli görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2022 yılında satışa çıkacak olan E-Serisi’ne elektrikli bir alternatif olarak; EQS modelinin altında konumlanması beklenen EQE modeli pist içerisinde görüntülenmekte. Baktığımız vakit bu segment içerisinde 5 Serisinin elektrikli olması planlanmakta. Ayrıca Audi tarafına baktığımız vakit A6 e-tron modeli tanıtılmakta.

Görüntülere bakıldığı vakit model halen bir çok kamuflaja sahip. Fakat daha önce tespit edilen modellere göre daha fazla detaylar mevcut. Bununla birlikte modelin genel tasarımı EQS modelini anımsatmakta.

2022 Mercedes EQE detayları ne kadar belli ?

2022 Mercedes EQE modelinde EQS modeli ile aynı platforma (EVA) kullanılmakta. Bununla birlikte hatırlatmak gerekir ki EQS modeli 769 kilometre menzile sahip ayrıca modelde 108 kWh boyutunda batarya mevcut.

EVA, Mercedes Elektrikli Araç Mimarisi başkan yardımcısı Christoph Starzynski tarafından “tamamen ölçeklenebilir” olarak tanımlamakta. Bununla birlikte EQE modelinin 482ila 585 kilometre menzili sunması beklenmekte.

Marka modelin farklı performanslı konfigürasyonlarının da geleceğini belirtmekte. Bununla birlikte çekiş sistemi tarafında da farklı seçenekler elbette mevcut olacaktır.

EQE’nin normal, AMG olmayan versiyonları ile Mercedes, sürüş dinamikleri konusunda BMW ve Audi tarafı ile rakip olmayı hedeflememekte. Bununla birlikte marka model ile daha yumuşak bir sürüş deneyimi sunmayı hedeflemekte. Ayrıca marka model ile konforu hedeflemekte.

EQE modelinin ön kısmında ultra önce LED farları ve karartılan radyatör ızgarası EQC modelinden etkilenmekte. Ayrıca model arkadan geleyi havayı temizlemek, sürtünmeyi azaltmak ve menzili arttırmak adına özel arka lambalara sahip.

Yan profilin en dikkat çekici öğesi, oldukça kısa olan arka çıkıntısı. Marka henüz model ile ilgili hiç bir boyut detayını paylaşmakta. Fakat modelin EQS modeli ile aynı platforma sahip olması boyutlarının da birebir aynı olmasa dahi yakın olması beklenmekte.

Son olarak marka EVA platformunu kullandığı ürünleri “2021’den itibaren” piyasaya sürmeyi hedeflemekte.

“Opel Manta GSe ElektroMOD fragmanı ile bizlerle” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version