Site icon Dijital Tekerlek

2022 Mercedes C-Serisi All-Terrain Estate görüntülendi

2022 Mercedes C-Serisi All-Terrain Estate modeli Münih’teki ilk gösterim öncesinde görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes tarafının All-Terrain isimli ikinci modeli olacak olan yeni model Münih’in IAA Otomobil Fuarında görücüye çıkacak. Bununla birlikte model dört tekerlekten çekiş sistemi, yükseltilen sürüş yüksekliği ve koruyucu gövde yapısı ile birlikte dikkatleri çekmeyi başardı.

2022 Mercedes C-Serisi All-Terrain Estate tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit; kamuflajlari le gizlenmeyek çamurluk uzantıları dikkatleri direkt çekiyor. Bununla birlikte modelin altında yer alan eşik koruması da görülebilir vaziyette. Arka tarafta yoğun olan kamuflaj nedeniyle modelin arkası hakkında yorum yapmak epey zor. Fakat arka tarafın siyah bir plastik arka saçağa sahip olması beklentisi halen mevcut.

All-Terrain modeli standart C-Serisi Estate modeline göre daha yüksek bir sürüş yüksekliğine sahip. Bununla birlikte model ile birlikte sunulabilen ayarlanabilir havalı süspansiyon sayesinde omdelde esnek sürüş yüksekliği kazandırılabiliyor.

Teknik özellikleri nasıl?

Model çekiş sistemi olarak 4MATIC dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Bununla birlikte model bir dereceye kadar arazi kabiliyetine de sahip. Bu kurulum ile birlikte model normal koşullar altında ağırlıklı olarak arka tekerleklere güç gönderiyor. Fakat kayma tespit edildiği vakit güç araca en uygun olacak şekilde paylaştırılabiliyor.

Şanzıman tarafında modelde 9G-Tronic dokuz vitesli otomatik şanzıman yer alıyor. Fakat modelin motor seçenekleri ile ilgili herhangi bir bilgi henüz mevcut değil. Bu nedenle modelin yalnızca dizel seçenekler ile sınırlı kalıp kalmayacağı konusunda; bir şey söylemek için oldukça erken.

Model motor tarafında normal C-Serisi ile aynı motorları kullanma ihtimaline sahip. Bununla birlikte hatırlamak gerekirse C-Serisi tarafında benzinli olarak 168 ve 204 beygirlik versiyonlara sahip 1.5 litrelik turbo şarjlı ve 255 beygir güce sahip 2.0 litrelik şeklinde motor seçenekleri mevcut. Dizel tarafında ise model 2.0 litrelik 197 ve 261 beygirlik iki farklı dizel seçeneğe sahip.

Son olarak 2022 Mercedes C-Serisi All-Terrain Estate modelinin iç tarafta en yeni MBUX bilgi-eğlence sistemini kullanması bekleniyor. Bu sistem ile birlikte model; 11.9″ boyutundaki merkezi dokunmatik ekran ve 12.3″ boyutundaki dijital gösterge ile bütün görünen bir ön konsola sahip olacak.

“Yeni Ferrari Hypercar çok iyi gizleniyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version