Site icon Dijital Tekerlek

2022 Mercedes-Benz GLC kamuflajlı olarak görüntülendi

2022 Mercedes-Benz GLC modeli Nürburgring’de test halindeyken kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yeni nesil GLC resmi olarak tanıtılmadan önce kamuflajlı olarak kameralara yakalandı. Görüntülenen modelin tasarımı ile ilgili detayların tamamına sahip olmasak da, genel tasarım çizgisini görme şansına sahibiz.

2022 Mercedes-Benz GLC tasarımı

Mercedes tarafının Alman rakibi BMW X3 modelinin aldığı güncellemeyi takip ederek yenileniyor. Bununla birlikte model yeni bir ön ızgaraya, yeni hava girişlerine, agresif tasarıma sahip farlara ve siyah-gümüş tavan çubuklarına sahip. Modelin belirleyici özellikleri kamuflaj nedeniyle henüz tam olarak net değil. Fakat model eskisine göre daha uzun, daha alçak, daha geniş ve daha az dik görünüyor. Ayrıca modelin sahip olduğu daha uzun dingil mesafesi ile birlikte iç yaşam alanının genişlediği düşünülüyor.

Beklentiler modelin, ön ve arka kısmında yeni C-Serisi ile aynı tasarım ögelerine sahip olacağı yönünde.

Teknik detayları belli mi?

Mercedes, GLC modelini segmenti içerisinde en gelişmiş SUV modeli yapmayı hedefliyor. Bununla birlikte modelin 3.seviye otonom sürüş teknolojisine sahip; yeni bir Drive Pilot işlevi ile kullanıcılara sunulması planlanıyor. Bu sistemin S-Serisi’nde gördüğümüze benzer bir sistem olduğu düşünülüyor.

Model, MRA platformu üzerine inşa ediliyor. Bu platform ile modelin 48V yarı hibrit teknolojiye sahip olması bekleniyor. Mevcut 300e benzinli ve 300de dizel seçeneklerinin ötesinde modelin daha fazla plug-in hibrit seçene kavuşması da oldukça muhtemel. Yani modelin dört ve altı silindirli benzinli ve dizel motor seçenekleri ile kullanıcılara sunulması bekleniyor.

MRA platformu, yeni modelin mevcut model gibi; çift salıncaklı ön ve çok bağlantılı arka süspansiyon sistemiyle standart olarak geleceği anlamına geliyor. Ayrıca model isteğe bağlı olarak havalı ve yaylı bir kurulum ile de satın alınabilecek.

Son olarak 2022 Mercedes-Benz GLC modelinin; hem arkadan hem de dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte kullanıcılara sunulması planlanıyor.

“E-Legend EL1, B grubundan ilham alan tasarımıyla geldi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version