Site icon Dijital Tekerlek

2022 Mercedes-Benz EQS SUV ilk kez görüntülendi

2022 Mercedes-Benz EQS SUV ilk kez görüntülendi 9

Mercedes tarafında EQS modelinin tanıtılmasının ardından merakla beklenen 2022 Mercedes-Benz EQS SUV modeli ilk kez görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Alman otomobil üreticisinin amiral gemisi elektrikli SUV modeli olan EQS SUV modeli ilk kez görüntülendi. Bununla birlikte modelin Tesla Model X modeline rakip olacak şekilde 2022 yılında satışa sunulması bekleniyor.

Sedan model gibi EQS SUV modeli de ön kabin stiline sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte şasi tarafında şanzıman ve motorun bulunmaması modelin; GLS modeline göre daha geniş bir yaşam alanına sahip olmasını sağlayacak gibi görünüyor.

2022 Mercedes-Benz EQS SUV tasarımı

Ön tarafa baktığımız vakit tam genişlikte olan gündüz farı ile birlikte EQS sedan modelinde bulunan aynı siyah ızgaranın SUV modelde de bulunması bekleniyor. Bununla birlikte SUV modelin farları sedan model ile oldukça benzer bir tasarıma sahip. Fakat aracın tasarımı genel anlamda tasarıma bağlı kalınarak büyütülmüş görünüyor

GLS gibi geleneksel SUV ile karşılaştırıldığı vakit model arka tarafta sıra dışı bir tasarıma sahip. Bununla birlikte modelin daha geniş tasarımı; arka yaşam alanına daha fazla bacak boşluğu ve bagaj alanı olarak geri dönmesi bekleniyor.

Sızan görsellere baktığımız vakit modelin iç tarafında bizleri; 55,5″ boyutunda EQS sedan modeli ile aynı Hyperscreen bilgi-eğlence sistemi görülüyor. Bununla birlikte sistem 12.3″ boyutunda dijital gösterge paneline, 17,7″ boyutunda dokunmatik ekrana sahip. Ayrıca modelde 12.3″ boyutunda üçüncü yolcu içinde bir ekran olması bekleniyor.

Teknik özellikleri belli mi?

Modelin markanın 3.seviye otonom sürüş teknolojisini kullanması bekleniyor. Bu da modelin diğer rakipleri ile rekabeti konusunda oldukça önemli bir detay.

Son olarak 2022 Mercedes-Benz EQS SUV modelinin teknik açıdan EQS sedan modeli ile benzer bir batarya paketi ve elektrikli motor yelpazesine sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte model platform tarafında EVA isimli yepyeni bir özel elektrikli modeller için kullanılan platforma sahip.

“Ferrari 488 Pista üzücü bir kazaya karıştı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version