Site icon Dijital Tekerlek

2022 Mercedes-Benz EQS gece trafiğinde kameralara yakalandı

2022 Mercedes-Benz EQS gece trafiğinde kameralara yakalandı 15

Mercedes tarafının geçtiğimiz haftalarda resmi olarak tanıttığı 2022 Mercedes-Benz EQS modeli gece trafiğinde kameralara yakalanmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Alman otomobil üreticisinin yüksek teknolojili olan yeni elektrikli sedan modeli görüntülendi. Görüntüye detaylı olarak bakılırsa araç; Orange Country, California civarında yol almakta. Bununla birlikte model, markanın Long Beach, CA’daki araçtırma ve geliştirme merkezine bir hayli yakın bir konumda görüntülenmekte.

Modelin gece görüntüsü nasıl ?

Model iki renkli dış tasarım yerine tek renkli gümüş bir kaportaya sahip. Bununla birlikte Siyah kaplanan parçaları, uyumlu jantları ve dış tasarımda sahip olduğu kontrast oldukça güzel görünmekte.

Çekilen video içerisinde modelin arka kısmında yer alan uzun farlar; gece oldukça güzel görünmekte. Bununla birlikte model özgün far tasarımı sayesinde arkadan dahi tanınabilir durumda.

Öndeki bakış, parlak farları ve kaputun kenarını takip eden LED şeridi göstermekte. Bununla birlikte ön kısmın oldukça özgün göründüğünü belirtmek gerek.

Model yan taraftan oldukça uzun görünmekte. Bununla birlikte kısıtlı olsa da büyük olan Hyperscreen ekranı açıkça görülebilmekte. Ayrıca bu noktada modelin ekranlarının büyük olması dolayısıyla gece sürüşlerinde dikkat dağıtıp dağıtmayacağı sorusu akıllara gelmekte.

Mercedes-Benz EQS teknik özellikleri nasıl ?

2022 Mercedes-Benz EQS modelinin iki farklı versiyon ile piyasaya sürülmesi planlanmakta. Giriş seviyesi olan EQS 450+ modeli arkaya monte edilen tek bir elektrik motora sahip. Bununla birlikte model 329 beygir güce, 550 Nm tork değerine sahip. EQS 580 4MATIC modeli ise iki elektrikli motoru ile birlikte 516 beygir güce, 828 Nm tork değerine sahip. Ayrıca her iki modelde de 108.7 kWh kapasitesine sahip pil takımı mevcut.

Son olarak modelin başlangıç fiyatının 100.000 dolar üzerinde olması beklenmekte. Bu fiyat EQS 580 ile 150.000 dolar seviyesine yükselebilir.

“FIA 700 kW şarjla yeni bir GT yarış serisi oluşturuyor”

Exit mobile version