Site icon Dijital Tekerlek

2022 Mercedes-Benz EQE resmi olarak tanıtıldı!

Mercedes tarafında merakla beklenen elektrikli E-Serisi yerini alacak olan 2022 Mercedes-Benz EQE modeli resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

EQS modelinin ardından EVA2 platformu üzerine inşa edilen model; Tesla Model 3, BMW i4 ve Polestar 2 gibi elektrikli modellere rakip olmak üzere geliştirildi. Bununla birlikte model 2022 yılının ortalarında piyasaya sürülecek. Ayrıca modelin fiyat listesi de piyasaya sürülmeden kısa bir süre önce onaylanacak. Fakat beklentiler 60.000 Sterlin seviyesinde olacağı yönünde.

2022 Mercedes-Benz EQE tasarımı

Yeni elektrikli otomobilin tasarımına baktığımız vakit akıllara direkt EQS modeli geliyor. Çünkü model Alman otomobil üreticisinin yeni nesil elektrikli otomobillerde kullandığı tasarım diline sahip.

Model EQS modeline göre daha büyük bir ön ızgara detayına sahip. Bununla birlikte modelin AMG-Line paketi ile birlikte markanın logosu aydınlatmalı bir hale geliyor. Farlar oldukça özgün olan LED vurgular ile daha keskin bir görünüme sahip. Jant tarafına baktığımızda ise; 19″ ve 20″ olmak üzere farklı jant seçenekleri bizleri bekliyor. Ayrıca modelin tasarımı EQS modelinde olduğu gibi aerodinamik anlamda oldukça başarılı. Modelin sürtünme katsayısı yalnızca 0.20 Cd değerinde. Bu değer modeli EQS modeli ile birlikte aerodinamik açıdan en başarılı model haline getiriyor.

Boyutları

Yüzde yüz oranda geri dönüştürülen çelikten üretilen model, EQS modeline göre 270 milimetre daha kısa. Bununla birlikte model 4946 milimetre uzunluğa, 3120 milimetre dingil mesafesine sahip. Yani modelin boyutu, CLS modeline benziyor denilebilir.

İç yaşam alanı

İç tarafa baktığımız vakit standart modelde bizleri; 12.2″ boyutunda dijital gösterge paneli bekliyor. 12.8″ boyutunda olan merkezi dokunmatik ekran orta konsola yerleştirilmiş vaziyette. Yeni Mercedes Hyper Screen ise aynı şekilde EQS modeli gibi opsiyon olarak kullanıcılara sunulacak.

Yeni Hyper Screen ile birlikte model gösterge panelinden yolcu tarafına kadar uzanan 56″ boyutunda cam parçaya sahip. Bu cam parçanın altına yerleştirilen üç adet kullanılabilir ekranın boyutları şu şekilde; 12.3″ dijital gösterge, 17.7″ büyük merkezi dokunmatik ekran ve 12.3″ boyutunda yolcu ekranı. Ayrıca modelde biyometrik kimlik doğrulama ve arttırılmış gerçeklik navigasyonu için parmak izi okuyucusu da mevcut.

Modelde yer alan ekranların tamamı MBUX yazılımının en son sürümü ile birlikte çalışıyor. Ayrıca model Sade, Sportif, Klasik olmak üzere üç farklı ekran stili ile kullanıcılara sunuluyor.

2022 Mercedes-Benz EQE teknik özellikleri

EQE 350
Elektromotor sürekli tahrik edilen senkron motorlar
Güç292 BG
Tork530 Nm
Gerekli gerilim328.5 Volt
Entegre şarj (standart/opsiyon)11/22 kW
AC şarj süresi, üç faz (11/22 kW)8,25/4,25 sa
DC şarj kapasitesi, maksimum170 kW
DC şarj süresi, hızlı şarj noktası32 dk
DC şarj: 15 dakikada maksimum menzil (WLTP)250 km
Uzunluk/genişlik/yükseklik4946/1961/1512 mm
Dingil mesafesi3120 mm
Dönüş çapı (arka aks yönlendirmesi olmadan/4.5°/10°)12,5/11,6/10,7 m
Bagaj kapasitesi, VDA430 litre
Enerji tüketimi (WLTP)19,3-15,7 kWsa
CO2 emisyonu (WLTP)0 g/km
Menzil (WLTP)545-660 km

Resmi lansmanın ardından model iki farklı varyanta sahip olacak. IAA Mobility etkinliği ile birlikte 288 beygir güce, 530Nm tork değerine sahip versiyon tanıtılırken diğer versiyon ile ilgili herhangi bir bilgi henüz paylaşılmadı. Bununla birlikte 288 beygirlik versiyonda elektrikli motor arka aks üzerine konumlandırılıyor. Henüz performans süreleri ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmazken; Mercedes motorun kalıcı mıknatıslarının “yüksek güç yoğunluğu, yüksek verimlilik ve yüksek güç sabitliği” sağladığını belirtiyor.

Şimdilik model arkadan çekiş sistemi ile birlikte standart olarak sunuluyor. 4Matic modellerin ise ilerleyen vakitlerde tanıtılması bekleniyor. Bununla birlikte modelin güçlü ve sportif versiyonuna AMG EQE 53 şeklinde kavuşması da beklentiler arasında.

Pil tarafında 90kWh değerinde bir lityum iyon pil paketi bizleri bekliyor. Bu pil paketi ile birlikte model; WLTP testlerine göre 660 kilometre menzile sahip olacak. Bununla birlikte model 170kW hızlı şarj özelliğine sahip. Ayrıca modelde bulunan rejeneratif fren sistemi sayesinde, sürüş esnasında enerji dönüşümü sağlanabiliyor.

“2022 Dacia Jogger, 7 koltuklu aile otomobili tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version