Site icon Dijital Tekerlek

2022 Mercedes-Benz EQE Münih Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak

2022 Mercedes-Benz EQE Münih Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak 10

Mercedes tarafı 2022 Mercedes-Benz EQE modelinin Münih Otomobil Fuarı’nda tanıtılacağını onayladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Amiral gemisi EQS modeline elektrikli bir alternatif olarak geliştirilen EQE modelinin gelecek sene içinde satışa sunulması planlanıyor. Bununla birlikte marka geleceğe yönelik olan EQ serisine bir modeli daha ekleyecek. Markanın şimdiden bu segmentlere yaptığı yatırımlar sayesinde ürün gamı rakiplerine göre bir adım önde görülüyor.

2022 Mercedes-Benz EQE tasarımı

Marka tarafından paylaşılan teaser görüntüsü modelin büyük bir kısmını gösteriyor. Bununla birlikte eğimli tavan çizgisi ve tam genişlikte olan LED ışığı dikkatleri çekiyor. Fakat tasarım tarafında ufak detaylar gölgeler nedeniyle teaser görüntüsünde tam anlamıyla görülemiyor.

İç tarafta EQS modelinde gördüğümüz pano düzenini benimsemesi bekleniyor. Fakat modelin Hyperscreen tam pano bilgi-eğlence sistemine sahip olmama ihtimali de mevcut. Bununla birlikte modelde entegre olan dijital gösterge paneli ve portre bilgi-eğlence sistemini görebiliriz. Ayrıca ön panel ve kapıların etrafındaki mavi ışıkların isteğe bağlı olarak değiştirilebilmesi bekleniyor.

EQC benzerliği

Model ön tarafta EQC modeli ile aynı olan ultra ince LED farlara ve kapalı ızgaraya sahip. Arka kısımda ise model havayı yönlendirmek, sürtünmeyi azaltmak ve maksimum menzil değerine sahip olmak adına tasarlanan; aerodinamik açıdan verimli arka lambalar bizleri bekliyor. Bu stopların oldukça etkili olduğunu belirtilirken; geleneksel olması da gözlerden kaçmıyor.

Yan profilden modelin en dikkat çekici olan tarafı arka çıkıntısı denilebilir. Bununla birlikte modelin dingil mesafesi oldukça iyi kullanılarak; kullanıcılara maksimum iç alan sunulması amaçlanıyor.

2022 Mercedes-Benz EQE teknik özellikleri

Model EQS limuzini ile aynı EVA platformu üzerine inşa ediliyor. Bununla birlikte bu platform EQS modeli tarafında 107kWh pili destekleyebiliyor. Bu sayede EQS modeli 768 kilometre menzile ulaşabiliyor.

EVA platformu Mercedes Elektrikli Araç Mimarisi başkan yardımcısı Christoph Starzysnki tarafından “tamamen ölçeklenebilir” olarak tanımlanıyor.

Modelin kullanıcılara 300 beygirden, 700 beygire kadar uzanan; üç farklı güç çıkış yelpazesi ile sunulması planlanıyor. Bununla birlikte model tek motorlu arkadan çekişli ve çift motorlu dört tekerlekten çekişli olarak; birden fazla farklı versiyona sahip olabilecek.

Son olarak modelin AMG olmayan standart versiyonu ile birlikte asıl hedefin sürüş dinamiklerinden ziyade konfor olduğu biliniyor. Fakat 2022 Mercedes-AMG EQE modeli ile birlikte kullanıcılara dinamik sürüş sağlayabilen, bir AMG versiyonu da sunulacaktır.

“Beklenen Honda modelleri sonunda Türkiye’ye geliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version