Site icon Dijital Tekerlek

2022 Mercedes-Benz EQB modelinin detayları belli oldu

Geçtiğimiz Nisan ayında Şangay Otomobil Fuarında tanıtılan 2022 Mercedes-Benz EQB modelinin detayları Münih’te belli oldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes GLB modelinin elektrikli dengi olan EQB modelinin Avrupa versiyonunun tanıtımını resmi olarak yapıldı. Bununla birlikte marka iki farklı donanım seçeneğiyle kullanıcılara sunulacak. Modelin sunacağı özellikler itibariyle Audi Q4 E-Tron, Tesla Model Y ve Volkswagen ID.4 modelleri ile rekabet etmeyi planlıyor.

2022 Mercedes-Benz EQB teknik özellikleri

Model standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte kullanıcılara sunulacak. Bununla birlikte modelin her iki aksında da elektrikli motor mevcut. Bu elektrikli motorlar gücünü 66.5kWh değerindeki pil paketinden alıyor. Bu pil paketleri ile birlikte model WLTP testlerine göre 419 kilometre menzil değerine sahip. Ayrıca daha gerçekçi olarak görülen EPA verilerine göre bu menzil biraz daha düşebilir.

Giriş seviyesi olarak model EQB 300 versiyonuna sahip. Bu versiyon ile birlikte model 228 beygir güce, 390Nm tork değerine sahip. Bu gücü yeterli bulmayan kullanıcılar için marka EQB 350 versiyonuna da sahip. Bu versiyon ile birlikte model 292 beygir güce, 521Nm tork değerine kavuşuyor. Bununla birlikte Alman otomobil üreticisi her iki versiyon içinde herhangi bir performans süresi paylaşmadı. Fakat modellerin elektrikli olması itibariyle sahip oldukları anlık tork sayesinde; içten yanmalı GLB modelinden daha hızlı olması oldukça yüksek ihtimal.

2022 Mercedes-Benz EQB Tasarımı

EQB modeli genel olarak profilinin temelini aldığı GLB modeline oldukça çok benzemekte. Fakat elbette model elektrikli olduğu için bazı ayırt eden detaylara sahip. Bununla birlikte modelin yandan duruşu GLB modeli ile aşağı yukarı aynı.

Modelin ızgarasının ortasına konumlandırılan büyük Mercedes logosu bulunmakta. Ayrıca model önden bir soğutmaya ihtiyaç olmadığı için ızgara tasarımında kapalı bir tasarıma sahip. Bununla birlikte model jant tarafında 18″ ve 20″ boyutunda jant seçeneklerine sahip.

Tamponlara baktığımız vakit bizleri oldukça dengeli bir tasarım beklemekte. Bununla birlikte arka tasarım ön tasarıma göre biraz daha sert.

Arka tarafa geldiğimiz vakit bizleri boydan boya uzanan bir far tasarımı beklemekte. Bununla birlikte modelin arka tamponunda yer alan krom detaylar modelde egzoz çıkışı var izlenimini yakalamakta.

İç yaşam alanı

İç yaşam alanına baktığımız vakit ise modelin yedi kişilik seçeneğinin olması oldukça dikkat çekici. Çünkü bu sınıf içerisinde yedi kişilik modele sahip markalar oldukça kısıtlı. Bu nedenle model rakiplerine göre bu konuda daha iddialı. Fakat belirtmek gerekir ki model standart olarak beş koltuklu bir dizilime sahip. Ayrıca modelin geniş ailelere hitap edebiliyor olması da bir başka güzel yanı olarak görülmekte.

Modelin iç kısmında yer alan alüminyum efektli hava menfezleri ve gösterge paneli ile birlikte ortam aydınlatması oldukça güzel bir bütünlük içerisinde kullanılmakta. Bununla birlikte benzersiz dijital gösterge grafikleri ve değiştirilen kaplamalar da oldukça dikkat çekici.

“Smart #1 konsepti yeni bir çağı başlatmayı hedefliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version