Site icon Dijital Tekerlek

2022 Mercedes Benz C Serisi yeni teknolojisi ve yeni tasarımıyla tanıtıldı

2022 Mercedes Benz C Serisi yeni teknolojisi ve yeni tasarımıyla tanıtıldı 55

Çok heyecanlıyız çünkü C serisi sizin de bildiğiniz üzere Mercedes’in Türkiye’de en çok sattığı modellerden biri..

Ailenin diğer üyesi abi E-serisine kafa tutuyor

Alman lüks markası, onlarca yıldır Mercedes serisinin vazgeçilmezi olan C serisi’nin yeni nesil versiyonunu sergiledi. Mercedes-Benz bazı büyük güç aktarma organları değişiklikleriyle gümbür gümbür geliyor.

2021 Mercedes Benz E Serisi fiyatı ve teknik özellikleri

2022 Mercedes-Benz C Serisi, baştan aşağı yeniden tasarlandı ve daha verimli turbo şarjlı dört silindirli bir motora sahip.
Dış tasarım daha agresifken, iç kısım, MBUX yazılımının en son sürümünü barındıran 11.9 inçlik bir dokunmatik ekran lehine birçok fiziksel düğmeyi değiştiriyor.
2022 C300 ve C300 4Matic’in 2022’nin başlarında ABD’deki galerilerde gelmesi bekleniyor. Mercedes henüz fiyatlandırma ayrıntılarını da paylaşmadı.


Mercedes, yeniden tasarlanan 2022 C sınıfı sedanın kaplamalarını kaldırdı. Otomobil üreticisinin serisindeki en çok satan araç, daha sportif bir dış tasarım, artırılmış iç alan ve başlangıçta 2021 S-sınıfında tanıtılan bir dizi güncellenmiş teknoloji özelliğini içeren büyük bir makyaj aldı.

Yeni sedan’ın aks mesafesi önceki modele göre 1,0 inç daha uzun, gövde ise 2,5 inç daha uzun, 0,4 inç daha geniş ve 0,4 inç daha kısa bir yüksekliğe sahip; Yeni modelin daha atletik ve sportif bir duruşa sahip olduğunu düşünüyoruz. Kargo alanı değişmedi, ancak arka baş mesafesi ve bacak mesafesi sırasıyla yaklaşık 0,5 inç ve 0,8 inç arttı.

2022 C300 ve C300 4Matic, saygın bir 255 beygir gücü ve 399 Nm tork üreten turboşarjlı 2.0 litrelik sıralı dört motorla donatılmış. Bu rakamlar, Audi A4, BMW 3 serisi ve Genesis G70 dahil olmak üzere rakiplerine karşı kendi segmentinde rekabetçi olmasını sağlıyor.

Mercedes, motorun hibrit desteği olmayan önceki dört silindirli motordan yüzde 10 ila 15 daha verimli olduğunu iddia ediyor. Dokuz ileri otomatik vites tek şanzıman seçeneği bulunuyor. Coupe ve cabriolet varyantlarının yanı sıra daha güçlü AMG modelleri gelecekte bekleniyor.

2022 Mercedes-Benz C Serisi parmak izinizi okuyor ve diğer arabalarla konuşabiliyor!

Mercedes’in şık yeni kompakt lüks sedanında S-Serisi kadar akıllı. Standart hafif hibrit teknolojisi bulunan yeni Mercedes’in göz bebeği bir alıcının arkadan çekişi veya 4Matic dört tekerlekten çekişi seçip seçmediğine bakılmaksızın, Alman otomobil üreticisi, elektronik olarak sınırlı bir yolda 0’dan 100 km için 5,9 saniyelik bir zaman dilimine ve 209km/h azami hıza sahip. İlginç bir şekilde, bu, eşdeğer bir 2020 C300 sedan (255 hp ve 370Nm) için olan 0-100 zamanından 0.2 saniye daha yavaş.

2022’nin biraz daha yavaş hızlanmasının, yeni modelin daha büyük ve muhtemelen sebebi daha ağırlaştırılan boyutlarından kaynaklı.

Daha uzun ve daha ağır bir sedan

Bu ekstra uzunluk, aracın biraz daha düşük toplam yüksekliğine (yarım inçten daha kısa) rağmen, içinde hala daha fazla alan olduğu anlamına geliyor. Bu, özellikle her zaman sıkı tarafta olan arka koltukta geçerlidir. Mercedes, ikinci sıra tavan boşluğunun 0,5 inç, arka diz mesafesinin neredeyse 1,5 inç arttığını ve 1,9 inç daha geniş arka parça sayesinde daha fazla omuz alanı olduğunu söylüyor. Bagaj kapasitesi 455 litre ile değişmeden aynı kalmış

Yeni, daha geniş iç mekan önemli ölçüde daha zengin ve daha sofistike görünüyor ve doğrudan yeni S-Serisi’nden taşınan bazı özellikler de dahil olmak üzere birçok yeni kabin teknolojisi mevcut.

MBUX ve parmak izleri

Yeni gösterge paneli, standart 12,3 inçlik yeniden yapılandırılabilir bir dijital gösterge kümesine sahip, ancak en dikkat çekici özellik, en son MBUX bilgi-eğlence sistemini çalıştıran portre odaklı 11,9 inç merkez ekranı. Yeni nesil sistem, indirilebilir özellikler ve hata düzeltmeleri için kablosuz güncellemelere de izin veriyor.

Bir Mercedes sedanda ilk kez, orta ekran daha çok kokpit benzeri bir his için sürücüye doğru eğilim bulunuyor. Dokunmatik ekran ve sesle etkinleştirilen işlevsellik lehine fiziksel anahtarlama tertibatını en aza indirmek için de oldukça çaba sarf edilmiş. Bu, çılgınca değişen derecelerde başarı ile uygulandığını gördüğümüz, endüstri çapında bir trend. Bu yeni kontrollerin ne kadar sezgisel ve duyarlı olduğunu görmek için bir test sürüşü beklememiz gerekecek.

Önemli ek teknoloji yükseltmeleri, gelişmiş bilgi güvenliği için parmak izi tanıma ve isteğe bağlı artırılmış gerçeklik navigasyonu içeriyor. İkincisi, dijital gösterge kümesinde görülen ön kamera video beslemesinin üzerine yerleştirilmiş adım adım talimatlar ekleyebilme yeteneğine sahip. 2021 Cadillac Escalade’de benzer teknolojileri görmüştük ve size rehberlik etmek için yön oklarının yolun üzerinde süzülüyormuş gibi görünmesi oldukça dikkat çekici ve hoş.

Sadece stil açısından bakıldığında, C’nin yeni kabini hem çekici hem de daha modern görünüyor ve sürücü iç ortamı üç moddan birinde ayarlayabilir: Klasik, Sportif veya Understated. Bu ayarlar, C’nin 64 renkli ambiyans aydınlatma seçenekleriyle renk motiflerini koordine ederken, ekranların görünümünü ve neyi görüntüleyeceğini yönetiyor. Ben ki bir Sedan-sever olarak, bütçemin ışığı altında 2022 Mercedes-Benz C-Serisine daha olumlu bakardım. Çünkü hem sportif hem de diğer banel niteliklere sahip sedanlardan çok farklı bir yerde.

Avrupa C-Serisi ayrıca, daha küçük 1.5 litrelik 201 hp (150 kW) ve 221 lb-ft (300 Nm) geliştiren C200 / C200 4Matic benzinli modellere ek olarak ISG’den yukarıda belirtilen desteği de alıyor. Tam pençe modeli, hem sedan hem de vagon tatlarında 7,1 saniyede 0-100’e ulaşırken, RWD modelleri işi 7,3 saniye (sedan) ve 7,5 saniyede (vagon) yapıyor.

Avrupa’da yalnızca RWD’li ve 167 hp ve 250 Nm olarak çevrilen 1,5 litrelik bir baz C180 mevcut olacak. Bunda da ISG var, araç gövde stilinden bağımsız olarak 231 km / saate ulaşmadan önce 8,6 saniyede 0-100km/h kadar iyi bir sprint’e katkıda bulunuyor.

Mercedes ayrıca Avrupa’da 2.0 litrelik bir yağ yakıcı ile C200d, C220d, C220d 4MATIC ve C300d hafif hibrit dizel motorlar sunacak. Temel versiyonda 161 hp ve 380 Nm tork üretiyor, ardından orta seviye modeli 197 hp ve 440 Nm ve isteğe bağlı dört tekerlekten çekiş seçeceği mevcut ve sonra 261 hp ve 550 Nm ile en üst seviye dizel seçeceğimiz bulunuyor. Grubun en güçlüsü 0-100’ü 5,7 saniyede tamamlıyor (vagon için + 0,1 saniye ekleniyor) ve 250 km / s azami hız ile sınırlı.

Ama bekleyin, dahası var

Mercedes, Euroland’da 2.0 litrelik benzinli motora sahip bir plug-in hibrit model olarak hizmet veren bir C300e’ye ve 308 hp (230 kW) ve 406 lb-ft (550 Nm) kombine çıkış sunan bir elektrik motoruna sahip. PHEV varyantı, WLTP başına 100 kilometre elektrik menzili için yeterli kapasitesi olan 25,4 kWh pil paketine sahip.

Her iki gövde stilinde de mevcut olan şarj portlu 2022 Mercedes-Benz C-Serisi, aslında standart olarak gelen havalı süspansiyona sahip ailenin tek üyesi. PHEV’ler, pil takımını yeniden konumlandırdıktan sonra daha cömert bir kargo kapasitesi ve daha uzun bir yükleme alanı ile karşımızda.

Dinamizm

İlginç bir şekilde Benz’in bu yeni model için basın materyalleri ve medya arka plan oturumları, öncelikle C-Serisi’nin yeni görünümüne ve ek teknolojiye odaklanıyor – güç aktarımı, kabin ve bunlar arasındaki güvenlik. Şirket, yeni taşıma araçlarına ilişkin pek fazla ayrıntı sunmadı.

Dinamik performans hedefleri sorulduğunda, Daimler yöneticisi Markus Schäfer bize “Bu arabanın doğası daha sportif” dedi ve kanıt olarak aracın alçak ve geniş duruşunu gösterdi. Schäfer ayrıca, farklı sürücü zevklerine uyacak şekilde farklı süspansiyonların mevcudiyetine değindi (temel C-Serisi, sürekli ayarlanabilir amortisörler içerir ve daha sert bir AMG Line Sport süspansiyon isteğe bağlıdır). Havalı süspansiyon artık mevcut değil.

En yeni sürücü yardım teknolojisi

Doğal olarak, 2022 Mercedes Benz C Serisi, gelişmiş güvenlik için S-Serisi’nden çok sayıda sürücü destek sistemi alıyor. Temel olarak, geliştirilmiş kameralar ve sensörler artık eskisinden daha eksiksiz ve etkili bir şekilde bütünleşiyor. Örneğin, Benz’in güncellenmiş şerit tanıma teknolojisi, virajlarda ve otoyollarda daha iyi performans için mevcut 360 derece kamera sistemiyle çalışıyor. Araba artık yoldan daha uzağa bakabilir, park etmiş arabaları 100 km/h’e kadar hızlarda algılayabilir ve bunlara tepki verebilir durumda. C-Serisi ayrıca yol durumu verilerini diğer otomobiller ve bağlı altyapı ile paylaşmak için ayrı bir teknolojiye sahip.

C-Serisi, son 10 yılda Mercedes’in en çok satan model serisi olmaya devam ediyor, ancak değişen tüketici zevkleri ile önümüzdeki on yıl içinde bu unvana sahip olma olasılığı düşük görünüyor. Benz’in büyüyen SUV serisinin yanı sıra iddialı elektrik planları düşünüldüğünde bu özellikle muhtemel görünüyor. Yeni C-Serisi’nin yeni mimarisi daha fazla elektrifikasyonu desteklerken, şirketin yaklaşmakta olan EQ markalı elektrikli otomobillerin telaşından dolayı pille çalışan bir model olası görünmüyor. Bunun yerine, bir plug-in hibrit C-Class’a göz atabilirsiniz.

Sonuç olarak Mercedes kaliteden ödün vermiyor ve karşımıza en az E klasmanı kadar elegant bir tasarımla geliyor. Türkiye’ye gelişini sabırsızlıkla bekliyoruz. Takipte kalın!

Exit mobile version