Site icon Dijital Tekerlek

2022 Mercedes-AMG SL modeli kamuflajsız olarak sızdırıldı

Yeni nesil 2022 Mercedes-AMG SL modelinin sürprizi Instagram üzerinden paylaşılan gönderi ile bozuldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes, yeni SL Roadster modelini ilk olarak 2020 Yazında duyurmuştu. Ardından geçen süre içerisinde marka yeni hafif şasisi ve tüm iç mekanı kamuoyuna duyurmuştu. Fakat merakla beklenen dış tasarım ve teknik detaylar için resmi lansman henüz yapılmadı. Bununla birlikte merakla beklenilen modelin görüntüsü sosyal medya üzerinden sızdırıldı.

2022 Mercedes-AMG SL tasarımı

Sızdırılan görüntüye baktığımız vakit; SL Roadster olduğu düşünülen kırmızı bir Mercedes bizleri bekliyor. Markanı lansman rengini koyu kırmızı seçmesi de dikkatleri çekti. Bununla birlikte yeni SL, genç kullanıcılara hitap edebilmek adına oldukça agresif bir tasarıma sahip. Daha keskin ve köşeli olan farlar modelin genel tasarımını oldukça iyi bir şekilde etkiliyor diyebiliriz. Ayrıca görüntüde yer alan jantların yeni bir AMG jant tasarımı olduğu düşünülüyor.

Görüntülerde kesilen ön tarafın kalan kısmı için; daha önce kamuflajlı olarak test halinde görüntülenen model sayesinde modelin ızgara tarafında, Panamericana ızgaraya sahip olması bekleniyor.

İç tarafta model yeni S-Serisi gibi radikal bir iç yaşam alanına sahip. Bununla birlikte modelin gösterge kümesine yerleştirilen ikinci bir ekran ile, 11.9″ boyutunda dokunmatik bir ekran kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca model önceki nesilden farklı olarak 2+2’lik oturma düzenine sahip.

Teknik özellikleri belli mi?

Modelin henüz teknik detayları resmi olarak yayınlanmadı. Fakat giriş seviyesinde modelin 429 beygir güç üretebilen 3.0 litrelik turboşarjlı hafif hibrit bir güç aktarma organına sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte modelin 4.0 litrelik çift turbo V8 motor ile de kullanıcılara sunulması söylentiler arasında.

Son olarak 2022 Mercedes-AMG SL modelinin kalan detayları için resmi lansmanı beklememiz gerekiyor. Resmi lansmanın ise bu yıl içerisinde yapılması planlanıyor.

“Lamborghini Asterion elektrikli bir grand tourer mi olacak?” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version