Site icon Dijital Tekerlek

2022 Mercedes-AMG EQS 53 sahnede!

AMG departmanı altında üretilen ilk seri üretim elektrikli otomobil 2022 Mercedes-AMG EQS 53 modeli IAA Mobility etkinliğinde tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Alman otomobil üreticisinin tanıttığı güçlü elektrikli sedan modeli dikkatleri çekmeyi başardı. Bununla birlikte model direkt olarak; Porsche Taycan Turbo S ve Audi RS E-tron GT modeline rakip olma hedefine sahip.

2022 Mercedes-AMG EQS 53 teknik özellikleri

Model bünyesinde ön ve arka aksına konumlandırılan iki adet elektrikli motora sahip. Bununla birlikte model 649 beygir güce, 950Nm tork değerine sahip. Model Dynamic Plus paketi ile satın alındığı vakit ise; 751 beygir güce, 1020Nm tork değerini kullanıcısına sunabiliyor.

Gücünün büyük bir kısmını AMG tarafına özgü motorlardan alan model; bünyesinde birkaç tane daha ince ayara da sahip. Bununla birlikte AMG departmanının çalışması ile birlikte; modele özel arka aks kirişi, motor bağlantıları geliştirmeleri ve alt şasi geliştirmeleri uygulandı. Ayrıca alt yapı tarafında bir çok parça AMG departmanının elinden geçti denilebilir.

Çift motorlu kurulum ile birlikte model 4Matic çekiş sistemine sahip. Bununla birlikte model kullanıcılara beş farklı sürüş modu sunabiliyor. Bu sürüş modları ise şu şekilde; Slippery, Comfort, Sport, Sport+ ve Individual.

Fren sistemi tarafında bulunan üç modlu rejeneratif fren sistemi ile birlikte model 107.8kWh değerine sahip olan iyon pili besleyebiliyor. Ayrıca Mercedes, artık kablosuz olarak pil yönetim sistemini güncelleme özelliğini kullanıcılara sunuyor.

Bu denli hızlı gidebilen bir modelin en önemli özelliklerinden birisi de elbette durdurma gücü. Fren sistemi tarafında bizleri 17″ boyutunda ön fren diskleri ve altı pistonlu kaliperlere sahip AMG yüksek performanslı fren sistemi bekliyor. Ayrıca bu fren sisteminin seramik kompozit bir fren sistemi olduğunu da belirtmek gerek.

2022 Mercedes-AMG EQS 53 tasarımı

Dikkatleri çeken jant tarafında bizleri 21″ boyutunda AMG alaşımlı jantlar standart olarak sunuluyor. Kullanıcıların isteğine bağlı olarak 21″ ve 22″ farklı jant seçenekleri de mevcut. Bu jantlar ile birlikte kırmızı ön ve arka fren kaliperleri kombin edilmiş vaziyette. Bu kombin ile birlikte modelin sportif sürüş kimliği oldukça güzel yansıtılıyor.

Executive Arka Koltuk Paketi modelin opsiyon listesinde yer alıyor. Bu koltuklar ile birlikte kullanıcılar masaja ve ısıtma özelliğine kavuşuyor. İç tarafta standart donanım olarak kısa çizgili MBUX Hyperscreen bizleri bekliyor. Gösterge panelinde yer alan AMG detayları da dikkatlerden kaçmıyor. Ayrıca ses sistemi tarafında ise bizlere, Burmester ses sistemi sunuluyor.

Direksiyon simidi tarafında bizleri oldukça sevilen AMG Performance direksiyon simidi bekliyor. Bununla birlikte modelde AMG spor pedallar, eşiklerde AMG logoları, AMG paspaslar ve karbon fiber kaplamalar mevcut. Ayrıca kırmızı dikiş detaylarının da modeli oldukça güzel tamamladığını belirtmek gerek.

Son olarak 2022 Mercedes-AMG EQS 53 modelinin önümüzdeki yılın başlarında bayilere ulaşması bekleniyor. Fakat modelin fiyatı ile ilgili olarak herhangi bir bilgi mevcut değil.

“2022 Mercedes-Benz EQE resmi olarak tanıtıldı!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version