Site icon Dijital Tekerlek

2022 Mercedes-AMG C43 dikkatleri toplamayı başardı

Mercedes tarafında yenilenen C Serisi ile birlikte beklenen AMG varyantlarından ilki olan 2022 Mercedes-AMG C43 resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Sedan ve station wagon olarak satışa sunulacak olan C43, hafif hibrit kurulumu ile birlikte satışa sunulmaya hazır. Bununla birlikte tasarım tarafında da AMG versiyonu olduğunu gösteren model; oldukça sportif bir duruşa sahip.

2022 Mercedes-AMG C43 teknik özellikleri

A45 S modelinde gördüğümüz 2.0 litrelik dört silindirli turboşarjlı motor, 48 voltluk hafif hibrit desteği ile C43 modelinde de kullanılıyor. Bununla birlikte model 402 beygir güç, 500Nm tork üretebiliyor. Halihazırda satılan C43 modeline göre 13 beygir daha güçlü olan yeni C43, dokuz vitesli otomatik şanzımana sahip. Model sahip olduğu gücü ise yola 4MATIC çekiş sistemi ile aktarabiliyor. Ayrıca güç isteğe bağlı olarak ön veya arka tekerleklere belli oran aralığında aktarılabiliyor.

MRA platformuna inşa edilen modelin standart olarak arka tekerlekten yönlendirme özelliğine de sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu sayede modelin dönüş çapı oldukça kısa kalabiliyor. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 4.6 saniye seviyesinde. Model sahip olduğu ekstra güç ile birlikte fren sistemi tarafında da daha gelişmiş bir sisteme sahip. Modelin fren sisteminde 370mm fren diskleri ile havalandırmalı altı pistonlu kaliperler mevcut.

AMG Dynamic Select programına sahip olan model; Slippery, Comfort, Sport, Sport+ ve Individual. Sport ve Sport+ programları ile istenen sürüş deneyimini kullanıcısına sağlayabiliyor. Bununla birlikte modelin tepkisi sürüş modlarına göre değişebilirken; şanzımanı da oldukça seri çalışabiliyor. Ayrıca model standart olarak adaptif amortisörlere sahip.

2022 Mercedes-AMG C43 tasarımı

Yenilenen modelin tasarımına baktığımızda; önceki nesilde olduğu gibi güncel C-Serisinin sportif hali bizleri bekliyor. Bununla birlikte model krom detayları ve etkileyici ızgarası ile oldukça sportif duruşunu şık görünüm ile de birleştirebiliyor. Arka tarafa baktığımızda çift çıkışlı egzoz sistemi bizleri bekliyor. Ayrıca model standart olarak 18″ boyutunda janta sahip. Ancak isteğe bağlı olarak 19″ ve 20″ boyutunda jant opsiyonları da mevcut.

İç tarafa baktığımızda kırmızı kontrast dikişler ile kırmızı emniyet kemeri dikkati çeken ilk detaylar arasında. Bununla birlikte AMG spor pedallar ve düz tabanlı direksiyon simidi dış tasarımdaki sportif duruşu iç yaşam alanına da yansıtabiliyor.

“Xpeng P5 Avrupa pazarında rekabet etmeye hazır”

Exit mobile version