Site icon Dijital Tekerlek

2022 McLaren Artura Hibrit Supercar tanıtıldı

2022 McLaren Artura Hibrit Supercar tanıtıldı 25

McLaren markasının ilk seri üretim hibrit modeli olacak olan 2022 McLaren Artura modeli bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

McLaren markası daha önce de hibrit varyanta sahip P1 hiper otomobilini piyasaya sunmuştu. Bununla birlikte model 903 beygir güce sahipti. Bu sayede 0-100 km/s değeri konusunda 2.8 saniye hızlanma süresine sahipti. Fakat modelin fiyatının 1 milyon dolardan fazla olması modelin satın alınma ihtimalini çok düşürmekteydi. Bugün ise McLaren P1 modeli ile sunduğu performansa sahip Artura modelini çok daha makul bir fiyata tanıtmakta.

2022 McLaren Artura teknik özellikleri

Markanın ilk seri üretim yüksek performanslı hibrit modelinde; 577 beygir güç ve 584 Nm tork değeri mevcut. Bu gücü modele 3.0 litrelik V6 motor sağlamakta. Model elektrik tarafından aldığı güç ise; 94 beygir güç, 224 Nm ek tork. Bununla birlikte modelin totalde ki verileri şu şekilde; 671 beygir güç, 804 Nm tork değeri.

Yukarda bahsettiğimiz güçler sayesinde modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 3.0 saniye. Ayrıca modelin şanzıman tarafında 8 ileri çift kavramalı bir şanzıman mevcut.

Elektrik motoru, 7.4 kWh değerinde bir kapasiteye sahip olan beş lityum iyon modülüne sahip pil ile beslenmekte. Bu sayede P1 modeli gibi Artura modelinde de 30 kilometrelik bir menzil mevcut. EVSE şarj cihazları ile model %0-%80 şarj oranına iki buçuk saatte ulaşabilmekte.

Modelde platform olarak yeni McLaren Carbon Lightweight Architecture kullanmakta. Bu sayede hafiflik ile birlikte dinamik duruş araçta mevcut. Ayrıca bu platform biçimlendirilmiş alüminyum ve karbon fiber ile tasarlandı.

Artura modelinde süper akıllı uyarlanabilir amotisörler mevcut. Ayrıca modelde normal viraj denge çubukları da kullanılmakta.

2022 McLaren Artura tasarımı

İç tasarım tarafında model eski McLaren tasarımı ve yeni tasarım dilinin bir karışımı gibi görünmekte. Bununla birlikte kabin estetiği bu modelde de ilk göze çarpan detaylardan birisi. Ayrıca direksiyon simidinde ufak çaplı yeni eklentiler yer almakta.

Dış tasarımda ise her zamanki gibi McLaren modellerinde gördüğümüz alçak burun, öne itilen kabin ve yüksek kuyruk tasarımı devam etmekte. Ayrıca modelin aynaları artık gövdeye daha yakın açılmaktalar. Ve daha sıkı katlanabiliyorlar.

Sonuç olarak McLaren modeli 1498 kilogram ağırlığında. Modelin fiyatı ise 225.000$’dan başlamakta. Elbette model için bazı donanım özelleştirmeleri mevcut. Bu sayede modele daha sportif veya daha standart bir donanım ile ulaşmak mümkün.

Bugün satın alabileceğiniz en hızlı arabalar isimli listemize buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version