Site icon Dijital Tekerlek

2022 Mazda MX-5 yeni yılı yenilikler ile karşılıyor

Japon otomobil üreticisi, 2022 Mazda MX-5 modelini yeni yılda bir dizi yenilikle tazeleyecek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2022 yılında satışa sunulacak olan iki kişilik otomobil; artırılmış yol tutuş özellikleri ve yeni karoser renkleri ile kullanıcıların dikkatini çekmeyi hedefliyor. Bununla birlikte 30 yılı aşkındır Mazda tarafının ürün gamında bulunan model, ilk günden itibaren sürüş keyfi odaklı oluşu ile bir çok kişi tarafından büyük bir keyif ile kullanılmakta. Ayrıca model “Jinba Ittai” ilkesine destek vererek; KPC (Kinematik Duruş Kontrolü) olarak isimlendirilen yepyeni bir teknoloji ile donatılıyor.

2022 Mazda MX-5 yenilikleri

Arkadan itişli iki kişilik otomobiller denilince akıllara ilk gelen modellerden olan MX-5; 2022 yılında yen teknolojileri ve tazelenen görsel özellikleri ile satışa sunulacak. Yukarıda bahsettiğimiz KPC (Kinematik Duruş Kontrolü) teknolojisi ile model, virajlarda sol ve sağ arka tekerlekler arasında oluşan hız farkını saliseler içerisinde yapılan hesaplamalar ile tespit ederek, hızı eşitlemek adına içte kalan tekerleğe hafif bir frenleme yapılarak çok bağlantılı süspansiyon sisteminin tutunma özellikleri artırabiliyor. Ayrıca gövde salınımını azaltan KPC sistemi, konfor seviyesini de yükseltebiliyor. MX-5 modeline herhangi bir ekstra ağırlık eklemeyen KPC, hem kumaş tenteli hem de sert tavanlı RF modelinde standart olarak sunulacak.

Güncellenen model ile kullanıcılara Platin Gri metalik karoser rengi, yeni bir seçenek olarak sunulacak. Terracotta iç mekan rengi de seçenekler arasına eklenecek. Bununla birlikte ultra yumuşak ve pürüzsüz bir hissiyata sahip Nappa deri koltuklara farklı ruh katan bu seçenek dışında koyu mavi kumaş tente rengi ve farklı renk kombinasyonları 2022 Mazda MX-5 modelindeki yenilikler arasında yer alacak.

“NIO ET5 resmi olarak tanıtıldı!”

Exit mobile version