Site icon Dijital Tekerlek

2022 Mazda CX-5 modelinin aldığı geliştirmeler açıklandı

Mazda, Toyota RAV4 modelinin en büyük rakibi olan 2022 Mazda CX-5 SUV modeli üzerinde yaptığı geliştirmeleri resmi olarak açıkladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yeni CX-5 serisi yeni bir benzinli motor ve geliştirilen bilgi-eğlence sistemi ile birlikte kamuoyuna tanıtıldı. Bununla birlikte model aldığı güncellemeler ile segmenti içerisinde daha güçlü bir konum elde etmeyi hedefliyor.

2022 Mazda CX-5 tasarımı

Makyajlanan tasarıma baktığımız vakit ilk olarak bizleri; tasarım detaylarını yumuşatan ve daha geniş bir alt girişe sahip ön fasya bekliyor. Bununla birlikte modelin ızgarasında da mevcut ağdan ziyade dokulu bir desen bizler bekliyor. Farlara baktığımız vakit ise; iki adet L şeklinde LED detaylar ile çevrili far tasarımı modelde mevcut. Ayrıca ön tarafta daha kalın olan krom çerçeve de dikkatleri çekiyor.

Resmi olarak paylaşılan görüntülerde modelin arka kısmına dair net görüntüler maalesef mevcut değil. Fakat test aşamasında görüntülenen modelin; arka tarafında dikdörtgen far tasarımını kullanmaya devam ettiği biliniyor.

Donanım

Grand Touring Reserve isimli donanım seviyesi artık 2.5 Turbo olarak isimlendiriliyor. Bununla birlikte birlikte model bu donanım seviyesinde mat siyah tasarım detayları yerine parlak siyah detaylara sahip. Ayrıca tekerlek bombeleri, külbütör panelleri ve ön çene spoyleri ile model daha lüks bir görünüme kavuşuyor.

2.5 Turbo Signature donanım seviyesinde tasarım detayları gövde rengiyle aynı renkte kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte modelin çamurluklarda bulunan panel çizgileri ile birlikte modelin tasarımı tamamlanmaya çalışılıyor.

2022 Mazda CX-5 teknik özellikleri

Modelde altı vitesli otomatik şanzıman mevcut. Bu şanzıman ile model daha yumuşak bir hızlanmaya sahip diyebiliriz. Bununla birlikte model yeni bir sönümleme kontrol yapısına ve daha yüksek çerçeve sertliği ile titreşimleri daha iyi giderebiliyor. Ayrıca modelde yol gürültüsünü azaltmak adına farklı bir süspansiyon sistemi de mevcut.

Önemli olan bir başka detay ise; CX-5 modelinin tüm versiyonlarında artık dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor. Model ile kablosuz şarj desteği ve Mi-Drive özelliğinin de sunulduğunu belirtmek gerek.

Son olarak 2022 Mazda CX-5 modeli markanın yıllık Avrupa satışlarının %21’ini oluşturuyor. Ayrıca 2022 modelinin tam fiyatlandırması ve teknik özellikleri detaylı olarak bu sonbaharda açıklanacak.

“2022 Toyota RAV4 Adventure resmi olarak tanıtıldı!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version