Site icon Dijital Tekerlek

2022 Maserati Grecale SUV modeli görüntülendi

2022 Maserati Grecale SUV modeli görüntülendi 10

Maserati tarafının ikinci SUV modeli olan 2022 Maserati Grecale SUV modeli piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Maserati tarafında Porsche Macan modeline rakip olarak görülen Grecale modeli kameralara bir kez daha yakalandı. Bununla birlikte bu görüntüler modelin şimdiye kadarki en net görüntüleri.

Modelin boyutlarına baktığımız vakit direkt olarak dikkatleri direkt; aynı temellere sahip olan Alfa Romeo Stelvio modelinin boyutlarına benzer olan boyutu çekiyor. Bununla birlikte görsellerde ağır kamuflaj ve tasarımın net olarak görünmesini engelleyen parça nedeniyle modelin tasarımı ile ilgili yorum yapmak pek mümkün değil. Ayrıca modelin üzerinde Levante etkisi temel anlamda fark edilebiliyor.

Grecale ismi “Akdeniz’in şiddetli kuzeydoğu rüzgarı” temelinden geliyor. Bununla birlikte model Maserati tarafının geçen sene başlattığı cesur canlanma planının önemli bir parçasını oluşturuyor.

Porsche Macan rakibi olarak görülen model; İtalya Cassino’daki FCA tesisisnde Alfa Romeo Stelvio ile aynı üretim hattında üretilecek. Bununla birlikte Maserati tesis için yaklaşık 800 milyon Euro yatırım yapmayı planlıyor.

2022 Maserati Grecale teknik özellikleri

Modelin teknik açıdan da Stelvio modeline benzemesi bekleniyor. Bununla birlikte modelin 2022 senesine kadar tamamen elektrikli bir versiyonunun sunulması da planlar arasında. Modelin Alfa Romeo tarafında kullanılan ve hafif hibrit içeren 2.0 litrelik motorları kullanması bir hayli muhtemel.

Maserati Küresel Planlama Patronu Francesco Tonon model ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta;

“Sınıfının en iyisi tasarım ve özelliklere sahip olacak. Maserati, ancak aynı zamanda sınıfının en iyisi performans ve yol tutuşu sunacak.”

Son olarak markanın planları SUV modellerinin satışlarının toplam satışların %70’ini oluşturması yönünde. Bu nedenle 2022 Maserati Grecale modeli marka için oldukça önemli bir yere sahip.

“Yeni 2021 Lexus NX resmi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version