Site icon Dijital Tekerlek

2022 Maserati Grecale resmi olarak tanıtıldı

Maserati tarafında 2022 Maserati Grecale ailesi hem elektrikli hemde içten yanmalı motor seçeneği ile tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati tarafından spor SUV pazarına giriş niteliğini taşıyan model geniş seçenekleri ile detaylandırıldı. Bununla birlikte sık sık test halindeyken görüntülenen model, sonunda resmi olarak duyuruldu.

2022 Maserati Grecale tasarımı

2022 yılının ikinci yarısında satışa çıkacak olan model; MC20 spor otomobilinin sportif duruşunun SUV bir modele yansıması olarak görülebilir. Bununla birlikte 4.846 mm uzunluğa, 1.979 mm genişliğe ve 1.670 mm yüksekliğe sahip. Ön tarafa baktığımızda dikkatleri ilk olarak dikey olarak uzanan farlar çekerken; modelin ikonik ızgarasını da modelde görmek mümkün. Ayrıca arka tarafta yatay uzanan farlarında 3200 GT modelinden ilham alınarak tasarlandığı söyleniyor.

GT – Modena – Trofeo

Model GT, Modena ve Trofeo olmak üzere farklı tasarım seçenekleri ile ürün yelpazesini genişletiyor. Bununla birlikte Modena versiyonu ile oldukça agresif gövde kiti, daha büyük tekerlekler ve daha geniş arka paletler kullanıcılara sunuluyor. Giriş seviyesi olarak GT versiyonunun kullanıcılara sunulduğunuda söylemek gerek.

2022 Maserati Grecale teknik özellikleri

Grecale Trofeo modellerinde uyarlanabilir havalı süspansiyonla sunulan, VDCM isimli sürüş dinamik kontrol sistemi kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte modelin bütün versiyonları dört tekerlekten çekiş sistemine ve sekiz ileri otomatik şanzımana sahip. Kilitlenen arka diferansiyel yalnızca GT modelinde opsiyonel olarak sunuluyor. Harici olan iki versiyonda da standart olarak kullanıcılara sunuluyor.

Trofeo

En üst düzey olan Trofeo versiyonunda modelde 3.0 litrelik V6 motor yer alıyor. Bu motor sayesinde model 523 beygir güç, 620Nm tork üretebiliyor. Ayrıca bu güç ile modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 3,8 saniye seviyesinde. Azami hız tarafında baktığımızda ise 285 km/s hız bizleri bekliyor. Bununla birlikte model bu gücü yola ise elektronik arka diferansiyele sahip sekiz ileri ZF otomatik şanzıman ile aktarıyor.

GT – Modena

Giriş seviyesi niteliğinde olan GT versiyonuna baktığımızda hafif hibrit teknolojisine sahip 2.0 litrelik turboşarjlı motor bizleri bekliyor. Bununla birlikte model 296 beygir güç, 450Nm tork üretebiliyor. Aynı kuruluma sahip Modena versiyonu ise aynı tork değerine sahipken; 325 beygir güç üretebiliyor. Ayrıca her iki modelin azami hızı ise 240 km/s seviyesinde.

2022 Maserati Grecale Folgole

Grecale modelinin belki de en büyük sürpizi tamamen elektrikli olan Folgole versiyonu oldu. Bununla birlikte markanın tamamen ilk elektrikli otomobili olan model; 105 kWh pil paketine, 400V teknolojisine sahip . Ayrıca model sahip olduğu elektrikli motorları ile 540 beygir güç, 800Nm tork üretebilecek. Genel itibariyle içten yanmalı modellerden detaylar ile ayrışan modelin iç yaşam alanına ilişkin herhangi bir resmi paylaşım henüz gerçekleşmedi.

“Volkswagen ID modellerinin yazılımları makyajlanıyor”

Exit mobile version