Site icon Dijital Tekerlek

2022 Maserati GranTurismo prototipi tanıtıldı

2022 Maserati GranTurismo prototipi tanıtıldı 3

Elektrikli 2022 Maserati GranTurismo modelinin prototipi resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Maserati tarafının uzun süredir üretimine devam ettiği GranTurismo modeli gelecekte yerini almak için elektrikli oluyor.

Marka üretim gövdesi ile birlikte tamamen yeni olan modelin ilk teaser görüntülerini yayınladı. Fakat modelin bir çok tasarım detayı halen kamuflaj sayesinde gizli kalmaya devam ediyor.

2022 Maserati GranTurismo tasarımı

Modelde dikkatleri ilk olarak MC20 modelinin farlarına benzeyen far tasarımı çekiyor. Bununla birlikte modelin ızgara tasarımı büyük girişler ile çevrili ve eski modele göre biraz daha yuvarlak bir tasarıma sahip.

Modelin arka kısmı ile ilgili henüz net bir detay yok fakat beklentiler; modelin yeni arka lamba tasarımlarına sahip olacağı yönünde.

Maserati tarafında model tamamen elektrikli olarak sunulan ilk otomobil olacağı için bir hayli önemseniyor.

Maserati tarafı modelin ayrıntılarını gizli tutuyor, fakat yeniden tasarlanan GranTurismo modelini doğrulamak adına geçen seneki MMXX etkinliğinde boy gösterme fırsatına sahip oldular. Bununla birlikte GranCabrio modelinin, “BEV Invasion” kapsamında gelecek sene tanıtılması bekleniyor.

Marka elektrikli varyantları için Folgore takma adını kullanacak. Bununla birlikte modeller 800 V teknolojisinin yanı sıra 300 kW’a kadar şarj kapasitesine sahip olacak.

Teknik özellikleri belli mi?

Maserati “2022 EV” modelinin 650+ beygir gücüne sahip olacağını; 0-100 km/s hızlanma süresi tarafında 2.5 saniyelik süre ile “şimdiye kadarki en güçlü Maserati” olacağını belirtti. Fakat bu değerlerin GranTurismo Folgore yerine MC20 Folgore modeline ait olma ihtimali de mevcut.

Son olarak 2022 Maserati GranTurismo Folgore modeli büyük bir merakla bekleniyor. Umarız modelin tüm detayları en kısa zamanda bizlerle paylaşılır.

“Yeni Jaguar E-Pace modeli Türkiye’de” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version