Site icon Dijital Tekerlek

2022 Maserati GrandTurismo kameralara yakalandı

Sıfırdan tasarlanan ikinci nesil 2022 Maserati GrandTurismo modeli test halindeyken kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2023 yılında tanıtılması beklenen ikinci nesil GrandTurismo modeli, klasik iki kapılı GT gövde stili ve hem benzinli hem de tamamen elektrikli olarak kullanıcılara sunulacak. Bununla birlikte yoğun kamuflajlı olarak görüntülenen modelin genel tasarımı ile ilgili yorum yapmak halihazırda mümkün görünüyor.

2022 Maserati GrandTurismo tasarım detayları

Maserati logolu kamuflaj kaplamasına rağmen modelin uzun motor kaputu, oldukça dik olan ön camı ve geniş arka çamurlukları gözlerden kaçmıyor. Bununla birlikte modelin dört koltuklu versiyonda gördüğümüz genel duruşa sadık kaldığını söyleyebiliriz. İkinci nesil GrandTurismo modelinin özellikle ön taraftan Maserati MC20 süper otomobiline benzediğini söylemek mümkün. Ayrıca geniş ızgarası ve arka tarafın genel duruşu itibariyle modelin genel tasarımı birinci nesli andırıyor.

Görüntülenen modelde egzoz çıkışlarının bulunması nedeniyle ilk etapta modelin içten yanmalı motor seçenekleri ile sunulması bekleniyor. Bununla birlikte teknik ayrıntılar kısmı ile ilgili olarak henüz resmi bir açıklama paylaşılmadı.

Teknik detayları nasıl olabilir?

Motor tarafında modelde yeni “Nettuno” çift turbo V6 motorun kullanılma ihtimali mevcut. Bu motora sahip olan MC20 modeli 621 beygir güce, 730Nm tork değerine sahip. Fakat bu motorun GrandTurismo modeli için nasıl bir güç çıkışı sağlayabileceği henüz belli değil. Bununla birlikte Ghibli, Levante ve Quattroporte Trofeo modellerinde gördüğümüz; 3.8 litrelik çift turbo V8 motorunda modelde kullanılma ihtimali oldukça yüksek.

Marka radikal bir kararla modelin tüm geleneksel rakiplerinden farklı olarak elektrikli bir güç aktarma organı seçeneğiyle sunacak. Bu noktada ise modelde; ön aksta bir adet, arka aksta ise iki adet olacak şekilde bir elektrikli motor kurulumu bekleniyor. Yani model üç motorlu bir güç aktarma sistemiyle birlikte; dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olacak. Ayrıca bu elektrikli versiyonun birinci nesil V8 versiyondan yüzde 50 oranında daha güçlü olacağı söylentileri de mevcut. Bu söylentiler ile modelin elektrikli versiyon tarafında yaklaşık 680 beygir güç üretmesi oldukça yüksek ihtimal

“Tekerlekli Sohbetler: Mert Alpkoçak”

Exit mobile version