Site icon Dijital Tekerlek

2022 Lotus Emira değişimin öncüsü olarak tanıtıldı

2022 Lotus Emira değişimin öncüsü olarak tanıtıldı 28

Lotus tarafının yeni Çinli sahibi altında ürün yelpazesinin nasıl değişeceği sorusuna ilk cevap olan, 2022 Lotus Emira modeli tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Tamamen yeni ortadan motorlu olan modelin; önümüzdeki bahar ayında müşterilere geleneksel hafiflik ve en son teknoloji mottosuyla ulaştırılması hedefleniyor.

2022 Lotus Emira tasarımı

Model Sports Car Architecture kullanan Elise modeli gibi oldukça hafif. Fakat farklı boyutlarda. Bununla birlikte Lotus tarafının baş tasarımcısı Russell Carr tarafından tasarlanan modelin görünümü; tamamen elektrikli olan Evija hiper otomobiline bir nebze benziyor.

Ön tarafa baktığımız vakit bizleri dikey LED farlar bekliyor. Bununla birlikte hava akışını otomobilin üzerine yönlendirmeye yardımcı olmak adına; motor kaputunun her iki yanında havalandırmalar mevcut.

Arka tarafta model derin deniz tarakları tasarımına sahip tamponları bizleri bekliyor. Ayrıca Elise modelini hatırlatan bir bagaj spoyleri arka tarafı tamamlar nitelikte görünüyor. Genel olarak model Lotus yaklaşımı olan “işlevsel estetik” kavramını karmaşık ve agresif bir duruş ile yansıtabiliyor.

2022 Lotus Emira teknik özellikleri

Model motor tarafında iki farklı motor seçeneğine sahip. Bu seçeneklerden ilki Evora ve Exige’de kullanılan Toyota tarafının 3.5 litrelik turbo şarjlı V6 motoru. Diğer motor seçeneği ise; A45 S AMG modelinde gördüğümüz, M139 kodlu dört silindirli Mercedes motoru. Bununla birlikte Lotus spesifik olarak henüz herhangi bir çıktı yayınlamadı. Fakat modelin 355 ila 395 beygir güce sahip olması bekleniyor.

Model yalnızca arkadan çekişli olacak. Bununla birlikte model V6 motor seçeneği ile birlikte manuel ve otomatik şanzıman seçeneklerini kullanıcılara sunacak. Fakat M139 kodlu motor yalnızca otomatik şanzıman ile sunulacak.

Emira modeli iki şasi ve süspansiyon konfigürasyonuna sahip olacak. Bununla birlikte Tour konfigürasyonu; daha fazla konfor sunarken, tipik Lotus dinamiklere sahip olacak. Sports konfigürasyonu ise daha iyi pist kabiliyeti için daha sert süspansiyon kurulumuna sahip olacak.

İç tasarımı

Modelin iç tarafına baktığımızda; marka adına daha büyük değişiklikler bizleri bekliyor. Bununla birlikte model 12.3″ boyutunda dijital gösterge paneline, Android Auto ve Apple CarPlay desteğine sahip olan 10.25″ boyutunda dokunmatik bilgi-eğlence sistemine sahip. Ayrıca model düz tabanlı bir direksiyon simidi ve dikiş detayları ile birlikte oldukça sportif bir iç tasarıma sahip.

Model önceki Lotus modellerinden daha geniş bir iç yaşam alanına sahip. Bununla birlikte kullanıcılara daha büyük saklama alanları model ile birlikte sunulabiliyor. Ayrıca koltukların arkasında 208 litrelik bir bagaj alanı ile birlikte motorun arkasında 151 litrelik bir alan daha modelde mevcut.

Lotus Genel Müdürü Matt Windle modeli; “şimdiye kadarki en başarılı Lotus yol otomobili” olarak nitelendiriyor. Bununla birlikte Windle sözlerine şu cümle ile devam ediyor; “Emira, en büyük Lotus otomobillerinde bulunan tüm heyecanlara sahip genç bir süper otomobil, ancak aynı zamanda konfor ve işlevsellik açısından yüksek bir günlük spor otomobil” 

Son olarak 2022 Lotus Emira modelinin başlangıç fiyat etiketinin 60.000 Sterlin seviyesinin altında olması bekleniyor.

“2022 BMW 2 Serisi Coupe modeli tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version