Site icon Dijital Tekerlek

2022 Lexus UX modeli aynı başlangıç fiyatıyla geliyor

Lexus markasının giriş modeli olarak görülen 2022 Lexus UX modeli yeni renk seçenekleri ve değişmeyen başlangıç fiyatıyla geliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Lexus tarafında yer alan UX modeli birçok yeni tüketici için, Lexus markasına mükemmel bir giriş otomobili olarak görülür. Bununla birlikte model sahip olduğu göz alıcı tasarım ve kullanıcıya sundukları ile birlikte kullanıcıyı markaya bağlamayı hedefler. Model dışardan oldukça sportif bir tasarıma sahip olsa dahi, sahip olduğu kabin ve standart özellikleri ile birlikte konfor tarafında da oldukça başarılı.

Yeni renkleri

Modelin tasarımına baktığımız vakit model ince bir makyaj almakta. Bu makyaj ile birlikte model öncelikle renk paletini revize ediyor. Bununla birlikte model renk paketine Sonic Chrome, Water ve Cloudburst Gray gibi farklı renkleri ekliyor. Model Premium, Luxury ve F Sport donanımları ile birlikte daha sportif bir dokunuş için renkli üst çamurluklara sahip. Ayrıca model iç tarafta da Grecian Water ve Siyah, Birch veya Birch ve Lapis gibi bazı renk seçeneklerine sahip.

2022 Lexus UX teknik özellikleri

Model güç aktarma organları tarafında önceden olduğu gibi; UX 200 ve UX 250h hibrit modellere sahip. Bununla birlikte UX 200’de 2.0 litrelik dört silindirli bir motor kullanılıyor. Hibrit modelde de aynı şekilde 2.0 litrelik motor kullanılırken ek bir elektrikli motor desteği kullanıcılara sunuluyor. UX 200 modeli 169 beygir güce, 204Nm tork değerine sahip. Hibrit model ise 181 beygir gücünde. Teknik verilere baktığımız vakit açıkçası model Alman rakiplerine göre bir tık geride görünüyor.

Açıkçası markanın bu makyaj ile birlikte NX modelinde gördüğümüz motoru UX modeline entegre etmesiyle; rakiplerine karşı gerçekten çok daha güçlü bir seçenek olabilirdi. Bununla birlikte muhtemelen bu karar modelin fiyatının NX modelinin fiyatının altında tutmak için alınan stratejik bir karar.

Son olarak 2022 Lexus UX modelinin fiyatı 2021 modeliyle tamamen aynı olan temel UX200 için 33.000 Dolar seviyesinde. Bu fiyat Luxury donanımı ile birlikte 38.040 Dolara yükseliyor. UX 250h modeli için standart model ise 35.200 Dolar seviyesinde. Bu model ise Luxury donanım paketi ile birlikte 40.240 Dolar seviyesinde.

“Audi A6 E-Tron modeli gelecek sene geliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version