Site icon Dijital Tekerlek

2022 Lexus RX yeniden tasarlanıyor

Beşinci nesil 2022 Lexus RX yeni tasarımı ve teknolojisiyle segmentinde rekabet etmeye hazır. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Lexus tarafında BMW X5 ve Mercedes-Benz GLE gibi modeller ile rekabet etmesi adına geliştirilen yeni RX versiyonu kamuoyuna duyuruldu. Bununla birlikte RX Avrupa pazarında hibrit versiyonları ile kullanıcılara sunuluyor.

2022 Lexus RX teknik özellikleri

RX modeli 2.5 litre hibrit, 2.4 litre turbo hibrit veya 2.4 litre turboşarjlı dört silindirli motor ile kullanıcılara sunulacak. Bununla birlikte RX500h 2.4 litrelik turbo şarjlı motorun elektrikli motor ile kombine ediliyor. Bu kombinasyon ile model 367 beygir güç, 550Nm tork değerini kullanıcılara sunacak. Modelde RZ SUV modelinde gördüğümüz DIRECT4 tork dağıtım teknolojiside kullanılacak. Ayrıca model bu versiyon ile beraber 100 km/s hıza 5.9 saniyede ulaşabilecek.

2.5 litrelik dört silindirli benzinli motoru kompakt bir akü ile birleştiren RX 350h versiyonu tarafında ise toplam güç çıkışı 242 beygir seviyesinde. Bu kurulum ile beraber model 335Nm tork değerine sahip. Şanzıman tarafında eCVT şanzıman kullanılırken; modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 8.0 saniye seviyesinde. Ayrıca model ön tekerlekten çekiş sistemine sahip.

Plug-in hibrit RX 450h+ tarafında da eCVT şanzıman kullanılırken, RX 350h ile aynı motor kullanılmaya devam ediliyor. Ancak arka aksa eklenen ekstra elektrikli motor ile beraber model 302 beygir güce, 572Nm torka sahip. Bununla birlikte modelin batarya sistemi tarafında da 18.1kWh kapasitesinde bir batarya bizleri bekliyor. Bu versiyonun 0-100 km/s hızlanma süresi ise 7.0 saniye seviyesinde.

2022 Lexus RX tasarımı

Tasarım noktasında uzunluğu sabit kalıp, genişliği 25 milimetre artan model, bir önceki nesle göre 10 milimetre daha alçak. Bununla birlikte otomobilin dingil mesafeside önceki nesle göre 60 milimetre daha uzun. Tüm bu farklılıklar ise GA-K platformuna geçiş ile gerçekleşti. Modelin genişleyen ön ve arka iz genişlikleri ile beraber genel duruş açısından da bir önceki nesle göre farklılığını fark etmek oldukça kolay.

Ön tarafa baktığımızda, Lexus tarafı ile özdeşleşen ızgara tasarımı kullanılmaya devam ediliyor. Bununla birlikte köşeli burun tasarımı ile bütünleşen L şeklindeki farlar, yeniden tasarlanan LED farlar ile çevreleniyor. Ayrıca ön rüzgarlığın alt kısmında bulunan dikey hava girişleri ile beraber oldukça sportif bir tasarımın bizleri beklediğini söylemek mümkün.

Genel profil itibariyle önceki modelde gördüğümüz siyah C sütunları yeni modelde de kullanılmaya devam ediliyor. Bununla birlikte otomobilin çizgileri önceki otomobile kıyasla daha geniş. Ayrıca jant tarafında da 21″ boyutuna kadar opsiyonlar kullanıcılara sunuluyor. Arka tarafa baktığımızda ise tam genişlikte olan LED aydınlatma çubuğunun modayı yakaladığını söylememiz mümkün.

İç yaşam alanı

İç yaşam alanına baktığımızda; 14″ boyutundaki dokunmatik ekran bütün seride standart olarak kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte klima kontrolü, ses seviyesi kontrolü gibi temel işlevleri fiziksel tuşlar vasıtasıyla yönetmek mümkün. Canlı trafik verilerini sağlayabilen yerleşik navigasyona ek olarak ise Apple CarPlay ve Android Auto desteği otomobilde mevcut. Ayrıca sesli kontrol noktasında ise “Hey Lexus” sanal asistanı ile birçok işlev kolaylıkla yönetilebiliyor.

Ön koltuklar gelişmiş konfor ve duruş desteğine odaklanılarak tasarlanırken; halen olası yedi koltuklu kurulum ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Bununla birlikte yeniden tasarlanan koltukların birleşimi ile beraber ekstra dingil mesafesi daha ferah bir iç yaşam alanı sunabiliyor.

“Yeni Mercedes-AMG C 63 Nürburgring’de sergilendi”

Exit mobile version