Site icon Dijital Tekerlek

2022 Lexus LX 600 resmi olarak tanıtıldı!

Yepyeni Land Cruiser’ın modelinin lüks versiyonu olarak görülen, 2022 Lexus LX 600 resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Tamamen yenilenen Lexus LX modeli sunduğu deneyimler ile kullanıcısını her açıdan tatmin etmeyi hedefliyor. Bununla birlikte gerek konfor gerekse yol kabiliyeti açısından oldukça başarılı olan model; sahip olduğu detaylar ile dikkatleri çekmeyi başarıyor.

2022 Lexus LX 600 teknik özellikleri

Güç aktarma organı tarafında bizleri; Land Cruiser modelinde de gördüğümüz çift turbolu 3.5 litrelik V6 motor bekliyor. Bu motor ile model; 409 beygir güç, 650Nm tork üretebiliyor. Bununla birlikte model bu gücünü yola on vitesli otomatik bir şanzıman ile aktarabiliyor.

Platform tarafında yeni Land Cruiser modeli gibi TNGA-F platformu üzerine inşa edilen modelin iç yaşam alanı gerçekten fazlasıyla yeterli görünüyor.

2022 Lexus LX 600 tasarımı

Tasarım tarafında bizleri genel anlamda oldukça köşeli, kaslı görünen ve bol krom detaya sahip bir tasarım bekliyor. Bununla birlikte modelin yan profilden olan görünümü direkt olarak akıllara, Land Cruiser modelini getiriyor. Ön tarafa devasa olan krom ızgara detayı modeli oldukça geniş gösterirken; arka taraftaki en geniş LED ışık çubuğu ile bu tasarım oldukça güzel bir şekilde tamamlanabiliyor. Genel anlamda modelin sahip olduğu tasarım hem arazide hem de günlük kullanım için oldukça şık ve işlevsel görünüyor.

İç yaşam alanı

İç tarafa baktığımız vakit bizleri; 12.3″ boyutunda olan üst ekran aracılığıyla; navigasyon, ses gibi bir çok özellik kontrol edilebiliyor. Alt tarafta bulunan ekran ise 7″ boyutunda. Bu ekran ile ise klima ayarları yapılabiliyor. Bununla birlikte model daha fazla konfor için 48 dereceye kadar yatabilen arka koltuklara sahip. Ayrıca sağ ön koltuğunda bir tuş yardımıyla öne çekilebilirken; bu hareket arka tarafa, 110 santimetre ek genişlik sağlayabiliyor.

Üst düzey makam otomobillerinin sunduğu konforu sunabilen modelinde bu segmentte bulunması gereken özelliklerin birçoğu mevcut. Son yıllarda popülerleşen SUV segmenti ile gördüğümüz makam aracı olarak kullanılan SUV modeller arasında kendine yer edinen Lexus; Yeni LX modeli ile bu rekabete dahil olmayı hedefliyor.

Son olarak 2022 Lexus LX 600 modelinin, Mercedes GLS gibi rakipleri karşısında nasıl bir başarı elde edeceği oldukça merak konusu.

“2022 Ford Focus makyajının detayları resmi olarak açıklandı”

Exit mobile version