Site icon Dijital Tekerlek

2022 Lexus ES modeli makyajlandı!

2022 Lexus ES, Nisan ayında tanıtılan makyajlı BMW 5 Serisi ve makyajlı Mercedes E-Serisi’nin ardından makyajlanıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

ES modelinin ilk olarak şasisi, arka salıncakları ve amortisörleri elden geçiriliyor. Bununla birlikte yapılan güncellemeler ile model daha konforlu ve biraz daha öngörülebilir bir hale geliyor.

2022 Lexus ES makyajının detayları

İlk olarak modelin altyapısında yapılan geliştirmeler ile hissedilen olumsuz deneyimler minimuma indiriliyor. Örneğin; titreşimleri azaltmak adına yuvalara eklenen destekler oldukça iyi iş görünüyor. Ayrıca otomobilin fren sisteminde de benzer ufak iyileştirmeler ile kullanıcılara, daha iyi bir fren mesafesi deneyimi sunuluyor.

Teknoloji tarafında bizleri, yeni bir çift dijital yan dikiz aynası ve yeni bir 12.3″ boyutunda bilgi-eğlence sistemi bekliyor. Daha öncesinde yalnızca amiral gemisi Takumi modelinde sunulan; dijital yan dikiz aynaları ve uydu navigasyonlu bilgi-eğlence sistemi modelde standart olarak sunuluyor. Ayrıca Takumi modellerinde gördüğümüz yeni “üç gözlü” LED farları modele ekleniyor. Bununla birlikte bu farlar ile kullanıcılara sunulan Lexus’un BladeScan Adaptive High-beam teknolojisi de, ES modeli ile kullanıcılara sunuluyor.

Sürüş destek sistemleri tarafında da; Çarpışma Öncesi Sistem, Acil Durum Destek Sistemi ve Dinamik Radar Hız Sabitleyici gibi sistemler optimize edilerek daha başarılı bir şekilde çalışabiliyor.

Tasarım güncellemeleri

Tasarım tarafında göze çarpan ilk detaylar şu şekilde; farlar biraz daha daraltılıp keskinleşirken, 17″ ve 18″ boyutunda yeni alaşımlı jant tasarımları da bizleri bekliyor. Bununla birlikte iç tarafta genel tasarım fazla değişmezken, yeni bilgi-eğlence sisteminin yanı sıra; iç kısımda yeni olarak sunulan Dark Brown, Sumi Black ceviz kaplama ekleri ve Forest Brown deri döşemeler kullanıcılara opsiyonel olarak sunuluyor.

2022 Lexus ES fiyat listesi

Donanım seviyesiFiyatı (Sterlin)
Standart35.905 £
ES Premium Edition36.555 £
Premium 41.105 £
F Sport Tech ve Safety Pack39.280 £
F Sport Takumi44.160 £
ES Takumi49.455 £

Son olarak, 2022 Lexus ES modelinin teknik özellikleri kısmında herhangi bir güncelleme mevcut değil. Model halihazırda satılan model gibi yalnızca tek bir hibrit güç aktarma organı ile kullanıcılara sunuluyor.

“2021 MG ZS EV modeli makyajlanıyor”

Exit mobile version