Site icon Dijital Tekerlek

2022 Land Rover Defender 130 sekiz kişilik kurulumu ile tanıtıldı

2022 Land Rover Defender 130, 4×4 kurulumu ile beraber kullanıcılara sunuluyor. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Geçtiimiz yıldan bu yana satış noktsaında oldukça başarılı olan Defender; yeni versiyonu 130 ile müşteri portföyünü genişletmeyi hedefliyor. Off-road modellerinin günümüze kadarki en eski temsilcilerinden olan Defender, totalde üç farklı versiyon ile kullanıcılara sunuluyor.

2022 Land Rover Defender tasarımı

Üçüncü sıra koltukları ile beraber 8 kişilik bir kuruluma sahip olan Defender 130; sahip olduğu geniş baş mesafesi ile beraber oldukça ferah bir iç yaşam alanına sahip. Bununla birlikte Defender 130, 110 versiyonuna göre 340 milimetre daha uzun, yani 5358 milimetre uzunluğa sahip. Ayrıca yeni versiyonun en yeni yedi kişilik Range Rover versiyonundan daha uzun.

Uzatılan versiyon ile beraber genel tasarımda herhangi bir değişiklik görülmezken; uzayan dingil mesafesi ve büyüyen boyutların arazi kabiliyetine etkisi büyük merak konusu olarak görülüyordu. Bununla birlikte Land Rover bu duruma karşın otomobilin arazi kabiliyetini kaybetmediğini özellikle belirtiyor.

Donanım seçenekleri

Model donanım seçenekleri tarafında SE, HSE, X-Dynamic, X ve sınırlı sayıda olan üretilen First Edition seçenekleri mevcut. Bununla birlikte tüm varyantlar, 430 milimetreye kadar mafsal sağlayabilen, 900 milimetrelik bir derinliğe sahip uyarlanabilir havalı süspansiyona sahip.

Standart olarak 10.25″ boyutunda bilgi-eğlence ekranına sahip olan model, 11.4″ boyutunda gösterge paneli ile birçok detayı sürücü ile paylaşabiliyor. Bununla birlikte nanopartiküllerin azaltılmasını ve patojenlerin uzaklaştırılması adına Cabin Air Purification Plus System modelde kullanılıyor.

2022 Land Rover Defender teknik özellikleri

Motor tarafında model 296 beygir güç ve 470Nm tork üretebilen 3.0 litrelik hafif hibrit destekli P300 kurulumuna sahip. Bu sayede model 100 km/s hıza 7,5 saniyede ulaşabiliyor. Bir üst versiyon olarak ise kullanıcılara P400 kurulumu sunuluyor. Bu kurulum ile beraber 395 beygir güç üretebilen model, 550Nm torka sahip. Ayrıca Defender 130 versiyonu bütün kurulumları ile beraeber dört tekerlekten çekiş sistemine ve ZF sekiz ileri otomatik şanzımana sahip.

Hem arazi hem de yolda oldukça iddialı olan otomobil, 3720 kilogram çekme kapasitesine sahip. Bununla birlikte modelin taşıma kapasiteside 798 kilogram seviyesinde.

Son olarak ülkemiz için şimdilik herhangi bir fiyat paylaşılmazken; 2022 Land Rover Defender 130 modeli, Amerika Birleşik Devletleri’nde 68.000 Dolarlık bir fiyat etiketine sahip.

Exit mobile version