Site icon Dijital Tekerlek

2022 Lamborghini Countach modeli resmi olarak tanıtıldı

Büyük bir merakla beklenen 2022 Lamborghini Countach modeli resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Lamborghini tarafının ikonik modeli Countach modelinin yeniden inşa edilmesi ile birlikte marka geçtiğimiz günlerde bir teaser görüntüsünü bizlerle paylaşmıştı. Bu paylaşımın ardından çok uzun süre geçmeden Lamborghini tarafı modeli resmi olarak tanıttı. Bununla birlikte yeni model Lamborghini Countach LPI 800-4 ismiyle tanıtıldı.

2022 Lamborghini Countach teknik özellikleri

Model, Lamborghini tarafının en gelişmiş güç aktarma sistemi teknolojisine sahip. Bununla birlikte modelin motor tarafında; 6.5 litrelik, V12 hibrit destekli motor bizleri bekliyor. Marka bu motoru daha önce bu motoru Sian hiper otomobilinde de kullanmıştı. Bu motor ile birlikte yeni Countach modeli 803 beygir gücünde. Bu gücün 769 beygirlik kısmı direkt olarak motordan; 34 beygirlik kısmı ise 48 voltluk süper kapasitör teknolojisiyle çalışan elektrik motorundan sağlanıyor.

Şanzıman tarafında bizleri yedi vitesli tek debriyajlı bir şanzıman bekliyor. Bununla birlikte model gücünü yola dört tekerlek aracılığıyla aktarıyor. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi yalnızca 2.8 saniye.

Alt yapısı nasıl?

Model monokok bir şasi ile inşa ediliyor. Bununla birlikte model 1595 kilogram ağırlığında. Ağırlık tarafında model sahip olduğu karbon fiber şasisi ve gövde panelleri ile birlikte bir hayli avantajlı. Ayrıca modelin karbon seramik frenlerinin de; hem ağırlığa hem de fren performansına katkısı bir hayli yüksek.

İç yaşam alanı

Yeni Countach modelinin iç tarafında bizleri 3D baskılı havalandırma delikleri mevcut. Bununla birlikte düğme yardımıyla şeffaflığı ayarlanabilen bir fotokromatik bir cam tavan ile model oldukça güzel tamamlanıyor.

Özel tasarım koltuklar geometrik dikişler ve gösterge panelinde yer alan kare motif detaylar ile birlikte model; retro esintiye sahip bir amiral gemisi modele dönüştürüyor.

2022 Lamborghini Countach tasarımı

Modeli eski modeli taklitten ziyade 1974 Countach otomobilinin ileriye dönük bir “soyu” olarak tasarlandı. Bununla birlikte model; üçlü altıgen LED arka lambalar gibi güncel Lamborghini tasarım dilinden esintileri de bünyesinde barındırıyor.

Retro özellikler tarafında ise model; yan kısımlar boyunca orijinal, siyah NACA girişlerini anımsatan sığ bir cam bölmeye sahip. Bununla birlikte modelin çatısından arkaya uzanan “Periscopio” hatları da bir hayli güzel görünüyor. Ayrıca Trapez arka lamba yuvaları ve derin yan detaylar da eski Countach modelinden ilham alındığını kanıtlar nitelikte.

Son olarak 2022 Lamborghini Countach modeli; kama şeklinde olan silueti ve saygı duruşu niteliğindeki ayrıntıları ile birlikte yalnızca 112 adet üretilecek.

“Yeni nesil Range Rover bilgisayar ortamında tasarlandı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version