Site icon Dijital Tekerlek

2022 Kia Sportage SUV teaser görüntüleri paylaşıldı

2022 Kia Sportage SUV teaser görüntüleri paylaşıldı 14

Kia tarafında yakın zamanda çıkması beklenen 2022 Kia Sportage modelinin teaser görüntüleri paylaşıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Beşinci nesil Kia Sportage ilk kez Avrupa pazarına özel bir model ile tasarlanacak. Bununla birlikte marka yeni nesli Temmuz ayında tanıtmayı planlıyor. Modelin segment içerisinde yer alan en büyük rakipleri Volkswagen Tiguan ve Peugeot 3008 olarak görülmekte.

Kia Tasarım Patronu Karim Habib model ile ilgili şu cümleyi kullanmakta;  

“Doğanın teknolojiyle buluştuğu bir ortamda yarattığımız bir değerden ilham alan yepyeni Sportage, maceracı ve çağdaş bir dış cephe ve özenle tasarlanmış, güzelce ayrıntılı bir iç mekan ile normlara meydan okuyor. ” 

2022 Kia Sportage tasarımı

Modelin ön kısmına baktığımız vakit LED DRL farları kaputtan aşağıya doğru ızgaraya kadar uzanmakta. Bununla birlikte arka camı saran eğimli bir tavan çizgisi modelin genel tasarımının tamamlar nitelikte. Model sahip olduğu yeni stop lambaları ile akıllara direkt Stinger modelini getirdi. Ayrıca modelin iç tarafta hem sürücü bilgilerine, hem de medya için geniş, kavisli bir ekran takarak trendleri takip ettiği bir kabin tasarımı bizleri bekliyor gibi görünüyor.

Modelin yeni Kia logosunu taşıyacağını biliyoruz. Bununla birlikte modelin motor tarafında 2.5 litrelik 187 beygir güce, 241 Nm tork değerine sahip motora sahip olması bekleniyor. Ayrıca 1.6 litrelik turbo şarjlı bir motor seçeneğinin de model ile sunulması bekleniyor.

Son olarak yeni modelin daha detaylı verilerine resmi lansman sonrasında ulaşabileceğiz. Bu lansman tarihinin ise oldukça yakın olduğu söylentiler arasında.

“Mercedes-AMG GT-R Speedster inanılmaz görünüyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version