Site icon Dijital Tekerlek

2022 Kia Sportage keskin tasarımı ile resmi olarak tanıtıldı

2022 Kia Sportage keskin tasarımı ile resmi olarak tanıtıldı 13

Tamamen yenilenen beşinci nesil 2022 Kia Sportage yeni tasarımı ile resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia yeni Sportage modeli ile beklentileri karşılıyor gibi görünüyor. Bununla birlikte marka modelde, tamamen elektrikli olan EV6 ile piyasaya sürülen “Opposites United” adlı bir tasarım dilini kullanıyor.

2022 Kia Sportage tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit bizleri; ilk olarak ön tarafta ızgaraya kadar uzanan bumerang tarzındaki gündüz farları bekliyor. Bununla birlikte bu gündüz farlarının elmas şeklinde olması lüks tasarıma katkıda bulunuyor. Ayrıca modelin ön tarafında yer alan yeni Kia logosu da gözlere çarpıyor.

Model sahip olduğu ızgarayı, Tiger Nose ızgarasının güncellenen versiyonu olan ızgarayı Digital Tiger Face olarak adlandırıyor. Bununla birlikte bu siyah örgülü ızgara tüm ön panoyu kaplıyor.

Modele yandan baktığımız vakit temiz gövde yüzeyini vurgulayan temiz çizgiler bizleri bekliyor. D sütunu vurgusunu arttırmak adına model sahip olduğu kemer çizgisi ile sportif tasarımı katlıyor. Global model isteğe bağlı olarak siyah tavan seçeneğine de sahip.

Arka tarafa geldiğimiz vakit cesur tasarım bizleri arka tarafta da bekliyor. Fakat Sportage bagaj kapağı için geleneksel kalmaya devam etmekte. Ayrıca model daha dik bir arka cama sahip. Arka tampon tarafında ise model plastik kaplamaya ve suni kaydırma plakalı, havalandırmalı arka tampon bizleri bekliyor.

İç mekanda model bizleri; tam bir dijital gösterge paneli ve geniş ekranlı bir bilgi-eğlence sistemi ile bekliyor. Modelin iç teknolojisi ile ilgili spesifikasyonlar hakkında bir bilgi yok, fakat modelin giriş seviyesi varyantlarının analog göstergelere sahip olması muhtemel.

Modelin tasarımını halen yeterince agresif bulmayan kullanıcılar için marka X-Line seçeneğini de kullanıcılara sunuyor.

Kia Sportage Teknik özellikleri

Modelin teknik özellikleri ile ilgili herhangi bir açıklama mevcut değil. Fakat beklentiler modelin Hyundai Tucson modeli ile aynı motor serisini kullanması yönünde. Bu göz önüne alınırsa modelin 2.5 litrelik, 187 beygir güce ve 241 Nm tork değerine sahip motor ile sunulması bekleniyor. Bununla birlikte model isteğe bağlı olarak dört tekerlekten çekiş sistemine sahip sekiz vitesli otomatik şanzıman seçeneğine de sahip olacak.

Son olarak modelin turbo şarjlı motor seçeneği ve plug-in hibrit modellerinin de sunulması bekleniyor. Satışların bu başlaması planlanıyor fakat herhangi bir fiyatlandırma detayı açıklanmadı.

“2022 Toyota Corolla Cross resmi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version