Site icon Dijital Tekerlek

2022 Kia Sportage, 1 Eylülü işaret ediyor

Kia, merakla beklenen 2022 Kia Sportage modelinin 1 Eylül tarihinde Avrupa’ya özel olan versiyonunu tanıtacağını doğruladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Güney Koreli otomobil üreticisi 2021 yılının başlarında Amerika pazarına özel olan 2023 Sportage serisini tanıtmıştı. Bununla birlikte model Avrupa pazarı için farklı bir tasarıma sahip. Modelin tasarımını marka biz dizi eskiz çizim ile resmi tanıtım öncesinde kamuoyuna duyurdu.

2022 Kia Sportage tasarımı

Avrupa pazarında satılması planlanan Sportage modelinin tasarımına baktığımız da dikkatleri ilk olarak; Amerikan pazarı için tanıtılan model ile benzer ön tasarım çekiyor. Bununla birlikte model oldukça sportif bir tasarıma sahip. Modele özgü olan özel ön tampon tasarımı ile birlikte far, ızgara tasarımı oldukça güzel tamamlanıyor.

Arkaya doğru geldikçe modelin en arkada yer alan küçük camın yerini tavan çizgisine bıraktığını görebiliyoruz. Bununla birlikte arka çıkıntının da önemli ölçüde kısa göründüğünü belirtmek gerek. Ayrıca marka modelin siyah renk tavan seçeneğiyle sipariş edilebileceğini şimdiden onayladı.

Teknik özellikleri nasıl olacak?

Modelin Amerika pazarı için üretilen modele nazaran daha kompakt olduğunu belirtmek gerek. Bununla birlikte modelin performans tarafında da daha atik olması bekleniyor. Performans demişken model için plug-in hibrit güç aktarma seçeneği resmi lansman öncesinde onaylandı. Beklentiler bu sistemin Hyundai Tucson tarafında gördüğümüz sisteme benzer olacağı yönünde.

Elektrikli kurulum ile ilgili beklentiler; 1.6 litrelik turbo şarjlı motor ile birlikte 66kW gücünde elektrik motorun kullanılması yönünde. Ayrıca modelin pil tarafında da 13.8kWh değerinde pil paketine sahip olması bekleniyor.

Son olarak, 2022 Kia Sportage modelinin Avrupa versiyonunun tüm detayları ile birlikte;1 Eylül tarihinde çevrimiçi tanıtım ile birlikte sunulacağını unutmamak gerek.

“Yeni Ford Focus ST Edition yol tutuşunu geliştiriyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version