Site icon Dijital Tekerlek

2022 Kia Niro modeli tüm detayları ile resmi olarak tanıtıldı

İkinci nesil 2022 Kia Niro, Seul Mobility fuarında çıkış tarihinden önce resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Elektrikli versiyonu olan e-Niro ile birlikte tanıtılan yeni model sürdürülebilirliği arttırmak adına; çarpıcı tasarımı ve özellikleri ile kamuoyuna tanıtıldı. Bununla birlikte markanın model ile ilgili henüz teknik verileri henüz onaylamadığını da belirtmek gerekiyor.

2022 Kia Niro tasarımı

Tasarım tarafında oldukça güncel bir tasarım diline sahip olan model; 2019 Habaniro konseptinden ilham alıyor. Bununla birlikte ön tasarım ile C sütununda bulunan far detayının alışılagelmişin ışında olduğu aşikar. Ön tarafa baktığımızda büyük bir alt giriş ile küçük bir ızgara bizleri bekliyor. Hibrit versiyon tamamen elektrikli versiyon arasındaki temel fark ise ön fasyaya yerleştirilen şarj portu. Ayrıca genel tasarımda aşağıdan yukarı doğru kıvrımlı olan çizginin oldukça ilginç bir havaya sahip olduğunu belirtmek gerekiyor.

İç tarafta dijital göstergeler ve geniş bir bilgi-eğlence ekranı göze çarpıyor. Bununla birlikte modelde kullanılan ortam aydınlatma şeridi de oldukça güzel bir havaya sahip. Modelin genel anlamda iç yaşam alanında sürdürülebilir malzemeler tercih ediliyor.

Model ile ilgili olarak detaylı olarak açıklanan tek teknolojik detay ise, yeni olan “Greenzone Drive Mode”. Geofencing kullanılarak çalışan bu sistem; konuma duyarlı olarak yeşil bölgelerde veya okul ve hastanelerin çevresindeyken hibrit versiyon tamamen elektrikli moda geçiş yapabiliyor. Ayrıca sürücü istediği alanları da navigasyon aracılığıyla sisteme kaydedebiliyor.

Son olarak yukarıda da belirttiğimiz gibi 2022 Kia Niro modelinin teknik kısmında herhangi bir ayrıntı paylaşılmadı.

“2021 Volkswagen Passat fiyat listesi ve teknik özellikleri”

Exit mobile version